Сарадња удружења „Живимо здравије“ и Рачунарског факултета

Удружење Живимо здравије у сарадњи са Рачунарским факултетом одржало је 28. новембра 2019. на Коларцу трибину под називом Живимо здравије. Декан Рачунарског факултета др Стеван Милинковић поздравио је све присутне истакавши значај сарадње Рачунарског факултета и удружења Живимо здравије, као и промоцију здравља не само међу млађом популацијом већ и међу старијима.
DSCF1110.jpg
Иако удружење постоји кратко, његови чланови су доајени спорта којима је главни циљ да пробуде нацију и укажу колико је физичка активност, адекватна исхрана али и подизање квалитета живота наших грађана од велике важности за све нас, за нашу нацију. На трибини су учествовали проф. др Жарко Павић патофизиолог клинички биохемичар који је указао које су то пошасти 21. века и колико је важан морал и љубав за здравље човека па самим тим и друштва. Проф. др Вишеслав Крсмановић као социолог осврнуо се на социолошке факторе који утичу пре свега на духовно зравље појединца, које се касније испољава на физичко, а онда и на здравље средине у којој појединац живи, односно друштва. Проф. др Радослав Драгојевић као интерниста ендокринолог, који је свој радни век провео на ВМА, присутне је упознао са дугогодишњим истраживањима која су рађена у овој медицинској установи, а тичу се фактора који директно утичу на нарушавање здравље човека. Било је занимљиво сазнати који су то фактори ризика које изазива човек сам, а који су они које изазивају спољашњи утицаји на које човек не може остати имун. Трибину је закључио Марко Кешељ, кошаркашки репрезентативац Србије који се осврнуо на спортску страну човека, на физичку активност као кључну за здравље свих.
DSCF1113.jpg DSCF1116.jpg DSCF1118.jpg
Активности које удружење Живимо здравије планира, а везане су за трибине и многобројне пројекте, наставиће да подржава Рачунарски факултет. Заједнички циљ је учлањење Рачунарског факултета у удружење Живимо здравије, а план је проширење делатности са Рачунарским факултетом у виду трибина, семинара и промоције здравог живота које удружење пропагира међу студентима и запосленима на Рачунарском факултету.
 DSCF1105.jpg   DSCF1102.jpg

5584-saradnja-udruzenja-zivimo-zdravije-i-racunarskog-fakulteta