Saradnja udruženja „Živimo zdravije“ i Računarskog fakulteta

UdruženjeŽivimo zdravije u saradnji sa Računarskim fakultetom održalo je 28. novembra 2019. na Kolarcu tribinu pod nazivom Živimo zdravije. Dekan Računarskogfakultetadr Stevan Milinković pozdravio je sve prisutne istakavši značaj saradnje Računarskog fakulteta i udruženja Živimo zdravije, kao i promociju zdravlja ne samo među mlađom populacijom već i među starijima.
DSCF1110.jpg
Iako udruženje postoji kratko, njegovi članovi su doajeni sporta kojima je glavni cilj da probude naciju i ukažu koliko je fizička aktivnost, adekvatna ishrana ali i podizanje kvaliteta života naših građana od velike važnosti za sve nas, za našu naciju. Na tribini su učestvovali prof. dr Žarko Pavić patofiziolog klinički biohemičar koji je ukazao koje su to pošasti 21. veka i koliko je važan moral i ljubav za zdravlje čoveka pa samim tim i društva. Prof. dr Višeslav Krsmanović kao sociolog osvrnuo se na sociološke faktore koji utiču pre svega na duhovno zravlje pojedinca, koje se kasnije ispoljava na fizičko, a onda i na zdravlje sredine u kojoj pojedinac živi, odnosno društva. Prof. dr Radoslav Dragojević kao internista endokrinolog, koji je svoj radni vek proveo na VMA, prisutne je upoznao sa dugogodišnjim istraživanjima koja su rađena u ovoj medicinskoj ustanovi, a tiču se faktora koji direktno utiču na narušavanje zdravlje čoveka. Bilo je zanimljivo saznati koji su to faktori rizika koje izaziva čovek sam, a koji su oni koje izazivaju spoljašnji uticaji na koje čovek ne može ostati imun. Tribinu je zaključio Marko Kešelj, košarkaški reprezentativac Srbije koji se osvrnuo na sportsku stranu čoveka, na fizičku aktivnost kao ključnu za zdravlje svih.
DSCF1113.jpg DSCF1116.jpg DSCF1118.jpg
Aktivnosti koje udruženje Živimo zdravije planira, a vezane su za tribine i mnogobrojne projekte, nastaviće da podržava Računarski fakultet. Zajednički cilj je učlanjenje Računarskog fakulteta u udruženje Živimo zdravije, a plan je proširenje delatnosti sa Računarskim fakultetom u vidu tribina, seminara i promocije zdravog života koje udruženje propagira među studentima i zaposlenima na Računarskom fakultetu.
 DSCF1105.jpg   DSCF1102.jpg

5584-saradnja-udruzenja-zivimo-zdravije-i-racunarskog-fakulteta