Ученици школе Никола Тесла на Рачунарском факултету

Рачунарски факултет у Београду у сарадњи са средњом технчком школом „Никола Тесла“ сваке године организује бесплатне радионице за ученике. Ове године ученици друге и четврте године имали су прилике да заједно са менторима, који су асистенти и сарадници у настави на Рачунарском факултету у Београду, раде на пројектима из области IT технологија користећи постојећа знања али и да стекну нова и да их одмах примене.

Прво предавање држао је бивши ученик технчке школе „Никола Тесла“, а сада студент Рачунарског факултета у Београду, Никола Крстић који је ученике упознао са електроником, програмирањем микроконтролера где су имали прилике да се упознају са развојном платформом Arduino и симулатором Tinkecard Circuits и где  је свако имао прилику да направи свој мини пројекат.

DSCF9764.JPG       DSCF9763.JPG

Следећу радионицу ученици су имали са Богданом Стамболовић, сарадницом у настави на Рачунарском факултету у Београду. Могли су да виде и практично раде у развојном систему Arduino са микроконтролером који се хардверски повезује и управља неким другим системом.

DSCF9772.JPG      DSCF9767.JPG

Током радионица које је држао Немања Радосављевић, асистент Рачунарског факултета, ученици су учили како да направе основну верзију динамичког веб сајта. Ово су радили у Joomla CMS contetnt managmant систему који служи за прављење сајтова. Динамички веб сајтови су они сајтови који су повезани са базом података и чији се садржај не налази у статичким фајловима већ може лако да се мења из панела за администрацију иако корисник нема никаквог искуства у програмирању веб сајтова.

DSCF9758.JPG

5295-ucenci-skole-nikola-tesla-na-racunarskom-fakultetu