Učenici škole Nikola Tesla na Računarskom fakultetu

Računarski fakultet u Beogradu u saradnji sa srednjom tehnčkom školom „Nikola Tesla“ svake godine organizuje besplatne radionice za učenike. Ove godine učenici druge i četvrte godine imali su prilike da zajedno sa mentorima, koji su asistenti i saradnici u nastavi na Računarskom fakultetu u Beogradu, rade na projektima iz oblasti IT tehnologija koristeći postojeća znanja ali i da steknu nova i da ih odmah primene.

Prvo predavanje držao je bivši učenik tehnčke škole „Nikola Tesla“, a sada student Računarskog fakulteta u Beogradu, Nikola Krstić koji je učenike upoznao sa elektronikom, programiranjem mikrokontrolera gde su imali prilike da se upoznaju sa razvojnom platformom Arduino i simulatorom Tinkecard Circuits i gde  je svako imao priliku da napravi svoj mini projekat.

DSCF9764.JPG       DSCF9763.JPG

Sledeću radionicu učenici su imali sa Bogdanom Stambolović, saradnicom u nastavi na Računarskom fakultetu u Beogradu. Mogli su da vide i praktično rade u razvojnom sistemu Arduino sa mikrokontrolerom koji se hardverski povezuje i upravlja nekim drugim sistemom.

DSCF9772.JPG      DSCF9767.JPG

Tokom radionica koje je držao Nemanja Radosavljević, asistent Računarskog fakulteta, učenici su učili kako da naprave osnovnu verziju dinamičkog veb sajta. Ovo su radili u Joomla CMS contetnt managmant sistemu koji služi za pravljenje sajtova. Dinamički veb sajtovi su oni sajtovi koji su povezani sa bazom podataka i čiji se sadržaj ne nalazi u statičkim fajlovima već može lako da se menja iz panela za administraciju iako korisnik nema nikakvog iskustva u programiranju veb sajtova.

DSCF9758.JPG

5295-ucenci-skole-nikola-tesla-na-racunarskom-fakultetu