Održan onlajn seminar za srednjoškolce RAF IT Days

Završen je ovogodišnji IT seminar za srednjoškolce u organizaciji Računarskog fakulteta – RAF IT days 2020, koji je zbog izmenjenih okolnosti u zemlji ove godine održan prvi put onlajn.
Na seminaru je učestvovalo 50 srednjoškolaca koji su predavanja pratili putem onlajn platforme Zoom i na taj način imali mogućnost da direktno komuniciraju sa predavačima, a priliku da slušaju seminar dobili su i svi ostali zainteresovani srednjoškolci putem uživo prenosa na YouTube kanalu fakulteta.
svi.jpg
Polaznici seminara tokom četiri dana pratili su predavanja na aktuelne teme iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija – saznali su više o karakteristikama Ruby programskog jezika, o najpopularnijim softverskim paketima za obradu signala, šta i kako radi kompajler, šta je “koncept pametnih kuća”, koji sve to poslovi obuhvataju pravljenje jedne video igre. Pričalo se i o primeni veštačke inteligencije u medicini, o velikim podacima i računarstvu u oblaku, o istorijskom razvoju mobilnih telefona i mnogim drugim zanimljivim temama. Osim predavanja, učesnici su mogli da pristupe i onlajn radionici iz programiranja na portalu Petlja.
Pored nastavnog kadra sa Računarskog fakulteta, na seminaru je gostovao i predstavnik istraživačke stanice Petnica Nikola Božić, kao i predstavnici kompanija Nordeus (Branko Fulurija), Coming (Bojan Ivanović i Ilija Damnjanović)  i B4B (Tamara Radivojević).
Snimci seminara dostupni su na sledećim linkovima:

5829-odrzan-onlajn-seminar-za-srednjoskolce-raf-it-days