Семинар за средњошколце RAF IT Days одржаће се онлајн

RAF_IT_online.jpg
Рачунарски факултет је донео одлуку да се семинар за средњошколце RAF IT days 2020 одржи и поред увођења ванредног стања. Семинар је бесплатан и трајаће током два викенда (суботом и недељом) следећих датума: 9, 10, 16. и 17. мај 2020.
Семинар ће се одржати онлајн употребом софтвера/апликације Zoom, слично као што се и одржава настава на Рачунарском факултету од увођења ванредног стања у земљи.
На семинару ће учествовати око 90 средњошколаца, а сви остали заинтересовани средњошколци моћи ће да прате предавања путем преноса уживо на
Youtube каналу Рачунарског факултета:
Семинар чине предавања и радионице на различите теме из области IKT-а, а неке од тема које смо издвојили ове године су: „Internet of things – концепт паметних кућа“, „Примена вештачке интелигенције у медицини“, „Гејминг индустрија“, „Велики подаци и рачунарство у облаку“, „Историјски развој мобилних система“ и многе друге. По први пут одржаће се и онлајн радионица „Програмирање у програмском језику C на порталу Петља“.
На званичној страници RAF IT Days доступне су све теме као и агенда овогодишњег семинара.
О семинару:
RAF IT Days намењен је свим заинтересованим средњошколцима који показују посебно интересовање за област информационих и комуникационих технологија. Семинар се успешно организује већ 11 година, а преко 400 средњошколаца до сада добило је прилику да унапреди своја знања захваљујући стручњацима из еминентних IT компанија и предавачима са Рачунарског факултета.
Реализацијом семинара RAF IT Days шири се позитивна порука о квалитетном пројекту и младим људима који се упућују ка образовању као једином путу који би требало да следе.

5810-seminar-za-srednjoskolce-raf-it-days-odrzace-se-onlajn