Seminar za srednjoškolce RAF IT Days održaće se onlajn

RAF_IT_online.jpg
Računarski fakultet je doneo odluku da se seminar za srednjoškolce RAF IT days 2020 održi i pored uvođenja vanrednog stanja. Seminar je besplatan i trajaće tokom dva vikenda (subotom i nedeljom) sledećih datuma: 9, 10, 16. i 17. maj 2020.
Seminar će se održati onlajn upotrebom softvera/aplikacije Zoom, slično kao što se i održava nastava na Računarskom fakultetu od uvođenja vanrednog stanja u zemlji.
Na seminaru će učestvovati oko 90 srednjoškolaca, a svi ostali zainteresovani srednjoškolci moći će da prate predavanja putem prenosa uživo na
Youtube kanalu Računarskog fakulteta:
Seminar čine predavanja i radionice na različite teme iz oblasti IKT-a, a neke od tema koje smo izdvojili ove godine su: „Internet of things – koncept pametnih kuća“, „Primena veštačke inteligencije u medicini“, „Gejming industrija“, „Veliki podaci i računarstvo u oblaku“, „Istorijski razvoj mobilnih sistema“ i mnoge druge. Po prvi put održaće se i onlajn radionica „Programiranje u programskom jeziku C na portalu Petlja“.
Na zvaničnoj stranici RAF IT Days dostupne su sve teme kao i agenda ovogodišnjeg seminara.
O seminaru:
RAF IT Days namenjen je svim zainteresovanim srednjoškolcima koji pokazuju posebno interesovanje za oblast informacionih i komunikacionih tehnologija. Seminar se uspešno organizuje već 11 godina, a preko 400 srednjoškolaca do sada dobilo je priliku da unapredi svoja znanja zahvaljujući stručnjacima iz eminentnih IT kompanija i predavačima sa Računarskog fakulteta.
Realizacijom seminara RAF IT Days širi se pozitivna poruka o kvalitetnom projektu i mladim ljudima koji se upućuju ka obrazovanju kao jedinom putu koji bi trebalo da slede.

5810-seminar-za-srednjoskolce-raf-it-days-odrzace-se-onlajn