Директор Мајкрософт развојног центра о Рачунарском факултету

У интервјуу са Драганом Томићем, директором Мајкрософт развојног центра у Србији (Microsoft Development Center Serbia – MDCS) који је приредио РТС, говорило се о профилима људи које Мајкрософт тражи у Србији. Као један од најбољих послодаваца у Србији који броји између 300 и 400 запослених, MDCS унапређује свој тим и запошљава нове инжењере. Неретко су управо студенти Рачунарског факултета кадар који испуњава критеријуме запошљавања у овој престижној IT компанији. Ову чињеницу истакао је Драган Томић у поменутом интервјуу, нагласивши:

„Првенствено тражимо техничке људе. Доста их долази са ЕТФ-а јер је највећи, онда Математички и Рачунарски факултет у Београду. Долазе са ПМФ-а из Новог Сада, са ФТН-а из Новог Сада. Имамо људе из Крагујевца, Ниша. Из целе Србије имамо људе са наших техничких факултета.“

MCDS.png

Мајкрософт развојни центар у Србији први је у Југоисточној Европи и један је од свега 20 развојних центара широм света. Како је компанија увећавала свој програмерски тим, тако је растао и број студената Рачунарског факултета који су им се придружили. Наши садашњи и дипломирани студенти започињали су своју професионалну каријеру праксом, али су у Мајкрософту нашли и запослење.

Више о каријерама РАФ-оваца и компанијама у којима раде прочитајте у одељку АЛУМНИ.

Цео интервју на тему „Какве људе Мајкрософт тражи у Србији“ доступан је на ЛИНКУ.

6134-direktor-majkrosoft-razvojnog-centra-u-beogradu-dragan-tomic-o-racunarskom-fakultetu