Direktor Majkrosoft razvojnog centra o Računarskom fakultetu

U intervjuu sa Draganom Tomićem, direktorom Majkrosoft razvojnog centra u Srbiji (Microsoft Development Center Serbia – MDCS) koji je priredio RTS, govorilo se o profilima ljudi koje Majkrosoft traži u Srbiji. Kao jedan od najboljih poslodavaca u Srbiji koji broji između 300 i 400 zaposlenih, MDCS unapređuje svoj tim i zapošljava nove inženjere. Neretko su upravo studenti Računarskog fakulteta kadar koji ispunjava kriterijume zapošljavanja u ovoj prestižnoj IT kompaniji. Ovu činjenicu istakao je Dragan Tomić u pomenutom intervjuu, naglasivši:

„Prvenstveno tražimo tehničke ljude. Dosta ih dolazi sa ETF-a jer je najveći, onda Matematički i Računarski fakultet u Beogradu. Dolaze sa PMF-a iz Novog Sada, sa FTN-a iz Novog Sada. Imamo ljude iz Kragujevca, Niša. Iz cele Srbije imamo ljude sa naših tehničkih fakulteta.“

MCDS.png

Majkrosoft razvojni centar u Srbiji prvi je u Jugoistočnoj Evropi i jedan je od svega 20 razvojnih centara širom sveta. Kako je kompanija uvećavala svoj programerski tim, tako je rastao i broj studenata Računarskog fakulteta koji su im se pridružili. Naši sadašnji i diplomirani studenti započinjali su svoju profesionalnu karijeru praksom, ali su u Majkrosoftu našli i zaposlenje.

Više o karijerama RAF-ovaca i kompanijama u kojima rade pročitajte u odeljku ALUMNI.

Ceo intervju na temu „Kakve ljude Majkrosoft traži u Srbiji“ dostupan je na LINKU.

6134-direktor-majkrosoft-razvojnog-centra-u-beogradu-dragan-tomic-o-racunarskom-fakultetu