Drugo mesto za tim RAF Mag na SICEF Hakatonu

Tim pod nazivom RAF Mag koga čine studenati Računarskog fakulteta Miloš Maksimović, Nikola Paunović, Dragoslav Milutinović i Filip Ćosović, osvojio je drugo mesto na SICEF Hakatonu. 

SICEF Hakaton je dvadesetčetvoročasovno takmičenje u kreiranju aplikacije na zadatu temu koje je održano od 5. do 7. novembra na Elektronskom fakultetu u Nišu. Glavni ciljevi Hakatona jesu podsticanje inovativnosti, kreativnosti i mogućnosti da mladi ljudi steknu neprocenjivo iskustvo rada u timu i pod pritiskom, s obzirom na to da je potrebno za 24 časa stvoriti originalnu aplikaciju koja će zainteresovati široku grupu korisnika i imati adekvatnu primenu.

Ovogodišnja tema Hakatona bila je Doprinos sprečavanju širenja virusa Covid19. Na takmičenju je učestvovalo 8 timova, a pobednički tim je iz Rijeke, Hrvatska.Filip Ćosović, član drugoplasiranog tima RAF Mag opisao je rešenje koju su ovom prilikom kreirali:

Kreirali smo dve aplikacije, jednu koju će koristiti bolnice i medicinske ustanove kako bi vodili statistiku o opterećenosti bolnica, stanju pacijenata i poboljšanoj internoj komunikaciji, i drugu, korisničku aplikaciju, koja bi služila da korisnici imaju uvid u stanje u bolnicama, koja im je najbliža, koja je manje opterećena itd. Glavna fukncionalnost je anonimno praćenje kretanja korisnika koje bi služilo da ukoliko se neki korisnik zarazi ostali koji su bili u kontaktu sa njim dobiju obaveštenje da postoji rizik da se i oni zaraze. Korisnici mogu da daju podatke o svom stanju i dobiju savete, a takođe proveravamo rezultate njihovog testa koje unose skeniranjem QR koda. Našu ideju smo u celosti implementirali za 24 časa zbog čega smo dobili naročitu pohvalu žirija.

Čestitamo timu RAF Mag na postignutom uspehu i želimo im još mnogo sjajnih ideja i osvojenih nagrada!

6520-drugo-mesto-za-tim-raf-mag-na-xa-sicef-xa-hakatonu