Душан Јосиповић је одбарнио мастер рад на тему „Филтернет: Систем за тематско филтрирање, прегледање и архиву података“

Студент Душан Јосиповић је у понедељак, 18.10.2021. године одбранио свој мастер рад на тему Филтернет:Систем за тематско филтрирање, прегледање и архиву података пред ментором др Душаном Вујошевићем и и др Стеваном Милинковићем и др Петром Бојовићем, члановима комисије.

Мастер рад кандидата Душана Јосиповића приказује ауторов оригиналан одговор на један све актуелнији изазов. Наиме, иако претраживачи попут Гугла и Binga, настали пре неколико деценија, знатно олакшавају проналажење информација на интернету, њихов концепт пропушта да да темељнији одговор на растуће потребе управљања личним знањем. Кориснику, будући да се количина података повећава експоненцијално, може бити све теже да пронађе релевантне информације просом претрагом. Кључни резултат приказаног решења је помоћ при учењу и истраживању одређене области, а, пре свега, онда када је потребно усвојити нетривијалан број међусобно повезаних концепата из одређеног поља и похранити их ради поновног приступа. – истакнуто је у званичном извештају комисије.

Фотографије са одбране доступне су у галерији.

6509-dusan-josipovic-je-odbarnio-master-rad-na-temu-filternet-sistem-za-tematsko-filtriranje-pregledanje-i-arhivu-podataka