Izložba radova studenata Računarskog fakulteta

Izložba radova studenata Katedre za multimedijalni dizajn Računarskog fakulteta biće održana od 11. juna do 24. septembra u Galeriji RAF (Kirovljeva 15, Banovo brdo).
Organizuje povodom pet godina rada Katedre, a sa ciljem da se promovišu radovi studenata osnovnih i master akademskih studija i predstave standardi učenja dizajna na Računarskom fakultetu. 
                                                                              1500x1500_3_IZLOBA_DIZAJN.jpg
Izložba obuhvata radove 70 studenata. Radovi su iz oblasti ilustracije, tipografije, fotografije, režije, animacije, ambijentalne umetnosti, generativne umetnosti, interaktivne i participativne umetnosti, UX dizajna i dizajna zvuka. Izložba je koncipirana kao višemedijski ambijent, gde crteži, fotografije, filmovi, animacije i drugo – nadasve sa enterijerom kao vizuelnim kontinuumom – treba da podstaknu kritiku kvaliteta i raspravu konteksta upotrebe dizajna.
Mina_Stepanovic_Graficki_dizajn_2020_1.jpg                                       Lana_Jeremic_Fotografija_2021.jpg
Dr Nenad Malešević, vanredni profesor Katedre za multimedijalni dizajn, povodom izložbe kaže: „Multimediji se rekonfigurišu interaktivnim upravljanjem, a manifestuju hibridnim i kumulativnim učincima čiji doživljaj može biti simultan. Na studijama multimedijalnog dizajna se istražuju granične vrednosti, razvojne linije i tačke preseka multimedijalnih oblasti. Otud su na izložbi zastupljeni medijski i žanrovski raznovrsni projekti. Dizajn figurira dvojako: kao plan, prototip ili nacrt po kome se vrši serijska proizvodnja, te kao artificijelno sredstvo posredovanja između znakovne proizvodnje i potrošnje“.
Računarski fakultet je osnovan 2003. godine sa zadatkom da obezbedi izvrsno visokoškolsko obrazovanje na polju tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih nauka. Od 2016. godine Fakultet ima akreditovane studije u polju umetnosti zasnovane na studijskom programu Multimedijalni dizajn. Galerija RAF (Galerija Računarskog fakulteta) je mesto gde se inicira kritičko rasuđivanje o fenomenima savremene umetnosti i promovišu recentni standardi upotrebe računarske grafike i softverski (re)produkovanog zvuka.

6346-izlozba-radova-studenata-za-multimedijalni-dizajn-racunarskog-fakulteta