На Рачунарском факултету одржано је прво финале такмичења из програмирања Algoge Kup

Богато знање и велики потенцијал студената Рачунарског факултета оличени су у медаљама, наградама и похвалама које годинама доносе са домаћих и светских такмичења из информатике, математике и физике. Њихова изузетност сада је осветљена из једног другог угла. Студенти РАФ-а су иницијатори и организатори такмичења под називом Algoge Kup.
Algoge Kup је такмичење из програмирања које има за циљ популаризацију програмирања и алгоритамског размишљања. Намењено је ученицима основних и средњих школа. Такмичење има 3 круга: четвртфинале, полуфинале и финале. Ученици су подељени у више категорија у зависности из које су школе и разреда.
Финале првог Algoge Kup-а одржано је у недељу, 27. јуна 2021. године на Рачунарском факултету у Београду. Преко 300 ученика из целе Србије учествовало је у четвртфиналу, а 35 се пласирало у финале. Финалисти су током четири сата решавали 3 задатка из алгоритама и структура података. Све задатке за финале Algoge Kup-а осмислили су одлични студенти и искусни такмичари са Рачунарског факултета: Михаило Трајковић, Иван Јевтић, Душан Здравковић и Димитрије Димић.
DSCF2388.JPG    DSCF2396_1.jpg
Такмичари су били подељени у две категорије. Средњошколци (било их је 18) такмичили су се у А и Б категорији, а основци ( било их је 17) у Ц и Д категорији.
У првој категорији (средња школа):
1. место освојио је Филип Бојковић, Математичка гимназија, Београд
2. место освојио је Милош Пурић, Математичка гимназија, Београд
3. место освојио је Немања Мајски, Гимназија Вељко Петровић, Сомбор
У другој категорији (основна школа):
1. место освојио је Александар Госпавић, ОШ Вук Караџић, Чачак
2. место освојио је Милош Јовић, ОШ Доситеј Обрадовић, Крушевац
3. место освојио је Матеја Марков, Математичка гимназија, Београд
У име Рачунарског факултета и организатора Algoge Kup-а, такмичарима се захвалио координатор Душан Здравковић: ‚‚Веома смо срећни што се одазвао велики број такмичара. Својим учествовањем на такмичењима ви подржавате и оснажујете програмерску такмичарску заједницу. Дођите и следеће године на Algoge Kup да се дружимо, да се такмичимо и да учимо”.
Видимо се на РАФ-у.
DSCF2401.JPG    DSCF2429.JPG
Задаци и решења биће постављени на Algoge youtube каналу.

6414-na-racunarskom-fakultetu-odrzano-je-prvo-finale-takmicenja-iz-programiranja-algoge-kup