Na Računarskom fakultetu održano je prvo finale takmičenja iz programiranja Algoge Kup

Bogato znanje i veliki potencijal studenata Računarskog fakulteta oličeni su u medaljama, nagradama i pohvalama koje godinama donose sa domaćih i svetskih takmičenja iz informatike, matematike i fizike. Njihova izuzetnost sada je osvetljena iz jednog drugog ugla. Studenti RAF-a su inicijatori i organizatori takmičenja pod nazivom Algoge Kup.
Algoge Kup je takmičenje iz programiranja koje ima za cilj popularizaciju programiranja i algoritamskog razmišljanja. Namenjeno je učenicima osnovnih i srednjih škola. Takmičenje ima 3 kruga: četvrtfinale, polufinale i finale. Učenici su podeljeni u više kategorija u zavisnosti iz koje su škole i razreda.
Finale prvog Algoge Kup-a održano je u nedelju, 27. juna 2021. godine na Računarskom fakultetu u Beogradu. Preko 300 učenika iz cele Srbije učestvovalo je u četvrtfinalu, a 35 se plasiralo u finale. Finalisti su tokom četiri sata rešavali 3 zadatka iz algoritama i struktura podataka. Sve zadatke za finale Algoge Kup-a osmislili su odlični studenti i iskusni takmičari sa Računarskog fakulteta: Mihailo Trajković, Ivan Jevtić, Dušan Zdravković i Dimitrije Dimić.
DSCF2388.JPG    DSCF2396_1.jpg
Takmičari su bili podeljeni u dve kategorije. Srednjoškolci (bilo ih je 18) takmičili su se u A i B kategoriji, a osnovci ( bilo ih je 17) u C i D kategoriji.
U prvoj kategoriji (srednja škola):
1. mesto osvojio je Filip Bojković, Matematička gimnazija, Beograd
2. mesto osvojio je Miloš Purić, Matematička gimnazija, Beograd
3. mesto osvojio je Nemanja Majski, Gimnazija Veljko Petrović, Sombor
U drugoj kategoriji (osnovna škola):
1. mesto osvojio je Aleksandar Gospavić, OŠ Vuk Karadžić, Čačak
2. mesto osvojio je Miloš Jović, OŠ Dositej Obradović, Kruševac
3. mesto osvojio je Mateja Markov, Matematička gimnazija, Beograd
U ime Računarskog fakulteta i organizatora Algoge Kup-a, takmičarima se zahvalio koordinator Dušan Zdravković: ‚‚Veoma smo srećni što se odazvao veliki broj takmičara. Svojim učestvovanjem na takmičenjima vi podržavate i osnažujete programersku takmičarsku zajednicu. Dođite i sledeće godine na Algoge Kup da se družimo, da se takmičimo i da učimo”.
Vidimo se na RAF-u.
DSCF2401.JPG    DSCF2429.JPG
Zadaci i rešenja biće postavljeni na Algoge youtube kanalu.

6414-na-racunarskom-fakultetu-odrzano-je-prvo-finale-takmicenja-iz-programiranja-algoge-kup