Радионица из области Мултимедијалног дизајна одржана је на Рачунарском факултету

На Рачунарском факултету у Београду током фебруара одржане су две радионице из области Мутимедијалног дизајна. Радионице су намењене ученицима треће и четврте године средњих школа. Због великог интересовања средњошколаца радионице су одржане у два термина, 6. и 7. фебруара и 20. и 21. фебруара 2021. године. Учесници радионице имали су прилике да се упознају са неким областима којима се баве студенти смера Мултимедијални дизајн током студирања на Рачунарском факултету. Радионице су организоване тако што су подељене на две области: на основе илустрације и основе анимације.
Првог дана радионице учесници су научили основе илустрације, на који начин могу да реализују идеју о софтверу и на које начине могу да је стилизују.
Другог дана радионице учесници су упознати са основама анимације. Свој рад из илистрације са претходне радионице анимирали су у кратку видео форму укључујући и пропратне звучне ефекте. Учесници су били задовољни одржаном радионицом, а већини је посебно занимљива била анимација.

6230-radionica-iz-oblasti-multimedijalnog-dizajna-odrzana-je-na-racunarskom-fakultetu