Radionica iz oblasti Multimedijalnog dizajna održana je na Računarskom fakultetu

Na Računarskom fakultetu u Beogradu tokom februara održane su dve radionice iz oblasti Mutimedijalnog dizajna. Radionice su namenjene učenicima treće i četvrte godine srednjih škola. Zbog velikog interesovanja srednjoškolaca radionice su održane u dva termina, 6. i 7. februara i 20. i 21. februara 2021. godine. Učesnici radionice imali su prilike da se upoznaju sa nekim oblastima kojima se bave studenti smera Multimedijalni dizajn tokom studiranja na Računarskom fakultetu. Radionice su organizovane tako što su podeljene na dve oblasti: na osnove ilustracije i osnove animacije.
Prvog dana radionice učesnici su naučili osnove ilustracije, na koji način mogu da realizuju ideju o softveru i na koje načine mogu da je stilizuju.
Drugog dana radionice učesnici su upoznati sa osnovama animacije. Svoj rad iz ilistracije sa prethodne radionice animirali su u kratku video formu uključujući i propratne zvučne efekte. Učesnici su bili zadovoljni održanom radionicom, a većini je posebno zanimljiva bila animacija.

6230-radionica-iz-oblasti-multimedijalnog-dizajna-odrzana-je-na-racunarskom-fakultetu