Velika počasna nagrada za tim RAF Penguins na svetskom finalu najprestižnijeg informatičkog takmičenja ICPC u Moskvi

Legendarni tim RAF Penguins nastavlja da briljira na svetskoj takmičarskoj programerskoj sceni!

Tim studenata Računarskog fakulteta osvojio je veliku počasnu nagradu (High Honors) na svetskom finalu ICPC takmičenja – najprestižnijeg timskog takmičenja u rešavanju algoritamskih problema održanom u Moskvi.   

MVIMG_20211003_211439.jpg  IMG_20211005_220322.jpg  Tim RAF Penguins ostvario je najbolji plasman od svih timova iz Srbije do sada na finalima ovog prestižnog takmičenja, zauzevši 24. mesto u konkurenciji 117 timova iz celog sveta. Ovaj fenomenalan rezultat zabeležio je tim koji su činili Aleksa Milisavljević i Pavle Martinović uz pratnju trenera Dušana Zdravkovića, iako je tim bio značajno oslabljen jer treći član RAF Penguins-a, Aleksa Plavšić, nije bio u mogućnosti da dođe u Rusiju iz objektivnih razloga.

Yt.jpg

 Podsećanja radi, sjajan trojac izborio je plasman u ovogodišnje svetsko finale ICPC takmičenja osvojivši treće mesto na regionalnom ICPC takmičenju za jugoistočnu Evropu koje je održano u oktobru 2019. godine u Bukureštu. Prvobitno je planirano da se svetsko finale ICPC takmičenja održi u junu 2020. godine, ali je zbog nepovoljnih epidemioloških uslova odloženo i održano 5. oktobra ove godine. 

Vrhunsko programersko znanje talentovani studenti Računarskog fakulteta pokazali su i u maju 2021. godine na kvalifikacijama za svetsko finale ICPC za narednu godinu, gde su osvojili zlatnu medalju i time obezbedili učeće na svetskom ICPC finalu 2022. godine u Bangladešu. 

Snimak celog ICPC takmičenja u Moskvi nalazi se na linku.

   

1 thought on “Velika počasna nagrada za tim RAF Penguins na svetskom finalu najprestižnijeg informatičkog takmičenja ICPC u Moskvi”

Comments are closed.

6459-tim-xa-raf-penguins-xa-osvojio-veliku-pocasnu-nagradu-na-svetskom-finalu-najprestiznijeg-informatickog-takmicenja-xa-icpc-xa-u-moskvi