Blockchain секција ускоро на РАФ-у

На Рачунарском факултету основана је Blockchain секција. Оснивач секције је студент треће године Рачунарског инжењерства Лав Леон Худак.

Крипто валуте, NFT-ови и blockchain – интернет смицалица или основа за револуцију интернета?

Од средине марта одржаваће се Blockchain секција на РАФ-у која ће тежити томе да одговори на ова питања. Примарни циљ секције ће бити да се студенти и сви остали који су заинтересовани упознају са најпопуларнијим blockchain технологијама као сто су Bitcoin и Ethereum. На секцији ће се учити, најпре, како blockchain функционише на примеру Bitcoin-а и Ethereum-а и како можемо да окачимо нашу blockchain апликацију написану у Ethereum-овом најпопуларнијем језику за програмирање Solidity. Упознаћемо се са могућностима које нам blockchain технологија пружа и применићемо их кроз кратке заједничке мини пројекте.

Секција ће бити примарно за студенте треће и четврте године РАФ-а, али и остали студенти, професори и асистенти су добродошли да се придруже уколико их blockchain занима. Секција ће се одржавати једном недељно у унапред договореном термину у трајању од једног сата. Моћи ће се пратити уживо или онлајн. Такође, секција неће захтевати никакво предзнање о blockchain-у, али основно знање програмирања ће бити подразумевано.

Попуњавањем ове форме можете се пријавити за секцију и бићете благовремено обавештени о њеном почетку. Рок за попуњавање форме је 9. март.

6677-xa-blockchain-xa-sekcija-uskoro-na-raf-u