Blockchain sekcija uskoro na RAF-u

Na Računarskom fakultetu osnovana je Blockchain sekcija. Osnivač sekcije je student treće godine Računarskog inženjerstva Lav Leon Hudak.

Kripto valute, NFT-ovi i blockchain – internet smicalica ili osnova za revoluciju interneta?

Od sredine marta održavaće se Blockchain sekcija na RAF-u koja će težiti tome da odgovori na ova pitanja. Primarni cilj sekcije će biti da se studenti i svi ostali koji su zainteresovani upoznaju sa najpopularnijim blockchain tehnologijama kao sto su Bitcoin i Ethereum. Na sekciji će se učiti, najpre, kako blockchain funkcioniše na primeru Bitcoin-a i Ethereum-a i kako možemo da okačimo našu blockchain aplikaciju napisanu u Ethereum-ovom najpopularnijem jeziku za programiranje Solidity. Upoznaćemo se sa mogućnostima koje nam blockchain tehnologija pruža i primenićemo ih kroz kratke zajedničke mini projekte.

Sekcija će biti primarno za studente treće i četvrte godine RAF-a, ali i ostali studenti, profesori i asistenti su dobrodošli da se pridruže ukoliko ih blockchain zanima. Sekcija će se održavati jednom nedeljno u unapred dogovorenom terminu u trajanju od jednog sata. Moći će se pratiti uživo ili onlajn. Takođe, sekcija neće zahtevati nikakvo predznanje o blockchain-u, ali osnovno znanje programiranja će biti podrazumevano.

Popunjavanjem ove forme možete se prijaviti za sekciju i bićete blagovremeno obavešteni o njenom početku. Rok za popunjavanje forme je 9. mart.

6677-xa-blockchain-xa-sekcija-uskoro-na-raf-u