Dela profesora RAF-a Ivana Elezovića na konferenciji De Montfort Univerziteta u Lesteru i na Radio Beogradu 2

Multimedijalno delo profesora RAF-a na katedri za Multimedijalni dizajn dr Ivana Elezovića “Circle Noise” izabrano je na Convergence 2022 konferenciji posvećenoj novinama u muzici i tehnologiji. Convergence 2022 se održava od 22. do 25. septembra na De Montfort University, Institute for Sonic Creativity u Lesteru u Engleskoj. Više o događaju Convergence 2022 dostupno je na sajtu De Montfort Univerziteta.

Pored toga, kamerna dela Ivana Elezovića emitovaće se u emisiji Autogram petak, 16. septembra u 17:30 časova na Radio Beogradu 2. Emisiju Autogram, posvećenu domaćem muzičkom stvaralaštvu, priprema i vodi muzikolog dr Zorica Premate.

Ovoga puta slušaćete nova kamerna dela našeg kompozitora srednje generacije Ivana Elezovića, koji je svoju uspešnu stvaralačku i pedagošku karijeru podelio između SAD i domovine. Veče će otvoriti njegovo delo iz 2022. godine „Interruptive Clatters“ za violončelo solo, navodi se u najavi emisije Autogram na sajtu RTS-a. U emisiji se predstavljaju značajna dela koja najpotpunije reflektuju domete i umetničku ličnost nekog autora u pojedinim segmentima njegovog opusa.