Компанија Decenter доделила новчане стипендије студентима РАФ-а

Компанија Decenter доделила је новчане стипендије у износу од по 1000 евра студентима четврте године студијског програма Рачунарске науке. Након одржаног конкурса, Рачунарски факултет и компанија Decenter одабрали су петоро студената који су испунили услове конкурса од којих су најважнији били просечна оцена и положени сви испити из претходних година студија.

Представници компаније Decenter посетили су Рачунарски факултет и том приликом упознали стипендисте. Уз дружење са Николом Клипом и Илијом Павловићем, студентима РАФ-а запосленим у Decenteru, као и HR-ом Јеленом Корен, стипендисти су сазнали како функционише компанија, чиме се бави, какву праксу нуди студентима, као и много тога о web3 технологијама. Стипендисти компаније Децентер  Димитрије Спасојевић, Виктор Лучић, Јефимија Најдић, Никола Дубак и Никола Тадић пренели су своје утиске о стипендији и дружењу са представницима Decentera.

Пре свега, хвала РАФ-у и компанији Decenter на стипендији. Овакав начин стипендирања, где студенти немају никаквих формалних обавеза према компанији је посебно значајан, зато што додатно мотивише и показује да се сваки рад и труд исплати пре или касније. Подршка факултета и сарадња са компанијама нам потврђује да ћемо након студирања наћи посао какав желимо. Запослени из Decentera су нам кроз опуштен и пријатан разговор испричали о компанији и одговорили на сва наша питања. Стекао сам утисак да је Decenter пријатно место како за напредак у пословном свету, тако и за склапање нових познанстава и пријатељстава.

Димитрије Спасојевић

Хвала Decenteru на пруженој подршци. Било је задовољство упознати се са пар главних људи из Decentera и чути чиме се баве и какве проблеме решавају. Овакав вид сарадње РАФ-а са компанијама отвара нове прилике студентима за напредак и мотивише за даљи рад.

Виктор Лучић

Захвална сам Decenteru на стипендији и драго ми је што постоје фирме које пружају овакав вид подршке студентима. Било ми је задовољство чути из прве руке како једна успешна фирма функционише, на каквим пројектима раде, које технологије користе, како су подељени тимови и каква је сарадња између тимова. Допало ми се како су организовали праксу за студенте и дефинитивно бих препоручила Decenter онима које интересује Web3 технологија, као место на коме могу научити доста о томе, унапредити се и радити на занимљивим пројектима, али и опробати се у тимском раду.

Јефимија Најдић

Сматрам да је стипендирање студената одличан начин да се студенти награде за свој рад на факултету. Стипендија помаже да се олакша финансијски притисак при студирању и да се студенти додатну мотивишу. Упознали смо се са запосленима компаније Decenter и кроз причу се уверили да имају озбиљан приступ Web3 технологијама. Захваљујем Decenteru и факултету на пруженој стипендији и надам се да ће и убудуће поновити овакав вид сарадње.

Никола Дубак

Овакав вид сарадње Рачунарског факултета са фирмама је одличан. Подршка коју пружа факултет у сарадњи са разним компанијама значи заиста много. То је сјајна прилика да се стекне практично искуство. Веома сам захвалан што сам добио стипендију од Decenter компаније и што сам имао прилику да чујем више о њима и да их упознам. Разговор са људима из Decentera је био веома пријатан и опуштен. До сада нисам знао пуно, нити сам имао искуства са Web3 и blockchain технологијама, али ме је ово мотивисало да научим више о томе.

Никола Тадић

Рачунарски факултет је веома поносан на успешну сарадњу коју је остварио са компанијом Decenter, а посебно на сјајне студенте који су добили заслужене стипендије. Праксу сарадњи са компанијама и стипендирањем, РАФ ће наставити и у будућности.