Kompanija Decenter dodelila novčane stipendije studentima RAF-a

Kompanija Decenter dodelila je novčane stipendije u iznosu od po 1000 evra studentima četvrte godine studijskog programa Računarske nauke. Nakon održanog konkursa, Računarski fakultet i kompanija Decenter odabrali su petoro studenata koji su ispunili uslove konkursa od kojih su najvažniji bili prosečna ocena i položeni svi ispiti iz prethodnih godina studija.

Predstavnici kompanije Decenter posetili su Računarski fakultet i tom prilikom upoznali stipendiste. Uz druženje sa Nikolom Klipom i Ilijom Pavlovićem, studentima RAF-a zaposlenim u Decenteru, kao i HR-om Jelenom Koren, stipendisti su saznali kako funkcioniše kompanija, čime se bavi, kakvu praksu nudi studentima, kao i mnogo toga o web3 tehnologijama. Stipendisti kompanije Decenter  Dimitrije Spasojević, Viktor Lučić, Jefimija Najdić, Nikola Dubak i Nikola Tadić preneli su svoje utiske o stipendiji i druženju sa predstavnicima Decentera.

Pre svega, hvala RAF-u i kompaniji Decenter na stipendiji. Ovakav način stipendiranja, gde studenti nemaju nikakvih formalnih obaveza prema kompaniji je posebno značajan, zato što dodatno motiviše i pokazuje da se svaki rad i trud isplati pre ili kasnije. Podrška fakulteta i saradnja sa kompanijama nam potvrđuje da ćemo nakon studiranja naći posao kakav želimo. Zaposleni iz Decentera su nam kroz opušten i prijatan razgovor ispričali o kompaniji i odgovorili na sva naša pitanja. Stekao sam utisak da je Decenter prijatno mesto kako za napredak u poslovnom svetu, tako i za sklapanje novih poznanstava i prijateljstava.

Dimitrije Spasojević

Hvala Decenteru na pruženoj podršci. Bilo je zadovoljstvo upoznati se sa par glavnih ljudi iz Decentera i čuti čime se bave i kakve probleme rešavaju. Ovakav vid saradnje RAF-a sa kompanijama otvara nove prilike studentima za napredak i motiviše za dalji rad.

Viktor Lučić

Zahvalna sam Decenteru na stipendiji i drago mi je što postoje firme koje pružaju ovakav vid podrške studentima. Bilo mi je zadovoljstvo čuti iz prve ruke kako jedna uspešna firma funkcioniše, na kakvim projektima rade, koje tehnologije koriste, kako su podeljeni timovi i kakva je saradnja između timova. Dopalo mi se kako su organizovali praksu za studente i definitivno bih preporučila Decenter onima koje interesuje Web3 tehnologija, kao mesto na kome mogu naučiti dosta o tome, unaprediti se i raditi na zanimljivim projektima, ali i oprobati se u timskom radu.

Jefimija Najdić

Smatram da je stipendiranje studenata odličan način da se studenti nagrade za svoj rad na fakultetu. Stipendija pomaže da se olakša finansijski pritisak pri studiranju i da se studenti dodatnu motivišu. Upoznali smo se sa zaposlenima kompanije Decenter i kroz priču se uverili da imaju ozbiljan pristup Web3 tehnologijama. Zahvaljujem Decenteru i fakultetu na pruženoj stipendiji i nadam se da će i ubuduće ponoviti ovakav vid saradnje.

Nikola Dubak

Ovakav vid saradnje Računarskog fakulteta sa firmama je odličan. Podrška koju pruža fakultet u saradnji sa raznim kompanijama znači zaista mnogo. To je sjajna prilika da se stekne praktično iskustvo. Veoma sam zahvalan što sam dobio stipendiju od Decenter kompanije i što sam imao priliku da čujem više o njima i da ih upoznam. Razgovor sa ljudima iz Decentera je bio veoma prijatan i opušten. Do sada nisam znao puno, niti sam imao iskustva sa Web3 i blockchain tehnologijama, ali me je ovo motivisalo da naučim više o tome.

Nikola Tadić

Računarski fakultet je veoma ponosan na uspešnu saradnju koju je ostvario sa kompanijom Decenter, a posebno na sjajne studente koji su dobili zaslužene stipendije. Praksu saradnji sa kompanijama i stipendiranjem, RAF će nastaviti i u budućnosti.