Компанија TX Services доделила стипендије у виду школарине двојици студената РАФ-а

Компанија TX Services је након процеса селекције одабрала двојицу студената треће године Рачунарских наука којима су додељене стипендије. Стипендија подразумева половину школарине за трећу годину студија и половину школарине за четврту годину студија. Добитници стипендија су Милош Станисављевић и Срђан Лазић који након заврштека факултета имају прилику да се запосле у TX Services компанији на две године.

Захвалио бих се факултету за овакву прилику. Велика ми је част да будем изабран за добитника стипендије и да имам сигуран посао након завршетка четврте године. Процес селекције је био пријатан и опуштен, људи који су презентовали фирму на факултету су ме интервјуисали. За компанију могу да казем само све најбоље. Све је прошло у најбољем реду и по договору. Драго ми је да су компаније увиделе квалитет Рачунарског факултета и сматрам да овакав вид сарадње факултета са компанијама треба наставити.

Милош Станисављевић, студент треће година Рачунарских наука

Сарадња компаније TX Services са РАФ-ом је веома корисна за студенте. Стипендија коју сам добио ми помаже да четврту годину студија похађам са мање финансијског оптерећења. Такође, сарадња са TX Services у наредном периоду ће ми бити веома корисна јер могу да обавим праксу и/или потражим стручну помоћ, уколико ми је потребна. Веома сам срећан јер се већ осећам као део тима. На конкурс за стипендију сам се пријавио након презентације компаније на РАФ-у. Пријављивање је једноставно. У обрасцу који се попуњава требало је да наведем предмете које сам слушао и које тренутно слушам, просечну оцену и разлог пријављивања. Убрзо сам добио позив од компаније да дођем на интервју. Том приликом сам се поново срео са запосленима који су држали презентацију на факултету. Одговарао сам на техничка питања и стекли су слику о мени као личности. Сигуран сам да ће ми ова сарадња веома помоћи, јер ћу у TX Services стећи искуство и знање које је сваком почетнику неопходно.

Срђан Лазић, студент треће године Рачунарских наука

Као компанија која подржава академски развој, сарадња са Рачунарским факултетом представља значајно искуство за нашу компанију и пример како би привреда и образовне институције требало активно да сарађују. Почевши од иницијалног састанка са руководством факултета и проактивног приступа деканке Бојане Димић Сурла, преко компанијске презентације на факултету до самих интервјуа са студентима – све то је утицало да даље учврстимо јаке темеље наше сарадње. Не бисмо да се служимо флоскулама, али одлука да одаберемо двоје најбољих стипендиста заиста није била једноставна. Сам процес селекције се огледао у ХР и техничком интервјуу који су се дешавали истог дана у просторијама TX Services компаније. Циљ оба разговора је било боље упознавање са студентима, њиховим амбицијама и професионалним плановима. Колега Вељко Димовић, Engineer Manager JobCloud тима, био је задужен за технички део, док су Маја Новаковић Шкргић и Никола Вулета, испред HR тима, представили компанијску културу, вредности, као и план развоја стипендиста. Имајући у виду чињеницу да је већини студената ово био први професионални разговор, трудили смо се да у пријатној атмосфери опустимо сам разговор, истичући уједно и једну од основних вредности наше команије која гласи “become our companion”. На тај начин успели смо да идентификујуемо најјаче стране и компетенције будућих стипендиста. Како је неколико колега из наше компаније своје академско звање стекло на Рачунарском факултету, у пракси смо се уверили да Рачунарски факултет на најбољи могући начин припрема студенте за свет рада и из тог разлога смо веома мотивисани да подржавамо младе таленте, истакли су представници TX Services компаније.

Сарадња која је успостављена између РАФ-а и компаније TX Services је изузетна прилика за студенте и само један од примера сарадње коју РАФ успоставља са привредом. Упознати се са реалним пословним окружењем још током студија, имати могућност консултација и помоћи запослених у великим IT компанијама, бити у току са трендовима у индустрији је од изузетног значаја за студент, а овакве сарадње РАФ-а то и омогућавају. Рачунарски факултет захваљује компанији TX Services на сјајној сарадњи и честита стипендистима Милошу и Срђану.

1 thought on “Компанија TX Services доделила стипендије у виду школарине двојици студената РАФ-а”

Comments are closed.