Kompanija TX Services dodelila stipendije u vidu školarine dvojici studenata RAF-a

Kompanija TX Services je nakon procesa selekcije odabrala dvojicu studenata treće godine Računarskih nauka kojima su dodeljene stipendije. Stipendija podrazumeva polovinu školarine za treću godinu studija i polovinu školarine za četvrtu godinu studija. Dobitnici stipendija su Miloš Stanisavljević i Srđan Lazić koji nakon završteka fakulteta imaju priliku da se zaposle u TX Services kompaniji na dve godine.

Zahvalio bih se fakultetu za ovakvu priliku. Velika mi je čast da budem izabran za dobitnika stipendije i da imam siguran posao nakon završetka četvrte godine. Proces selekcije je bio prijatan i opušten, ljudi koji su prezentovali firmu na fakultetu su me intervjuisali. Za kompaniju mogu da kazem samo sve najbolje. Sve je prošlo u najboljem redu i po dogovoru. Drago mi je da su kompanije uvidele kvalitet Računarskog fakulteta i smatram da ovakav vid saradnje fakulteta sa kompanijama treba nastaviti.

Miloš Stanisavljević, student treće godina Računarskih nauka

Saradnja kompanije TX Services sa RAF-om je veoma korisna za studente. Stipendija koju sam dobio mi pomaže da četvrtu godinu studija pohađam sa manje finansijskog opterećenja. Takođe, saradnja sa TX Services u narednom periodu će mi biti veoma korisna jer mogu da obavim praksu i/ili potražim stručnu pomoć, ukoliko mi je potrebna. Veoma sam srećan jer se već osećam kao deo tima. Na konkurs za stipendiju sam se prijavio nakon prezentacije kompanije na RAF-u. Prijavljivanje je jednostavno. U obrascu koji se popunjava trebalo je da navedem predmete koje sam slušao i koje trenutno slušam, prosečnu ocenu i razlog prijavljivanja. Ubrzo sam dobio poziv od kompanije da dođem na intervju. Tom prilikom sam se ponovo sreo sa zaposlenima koji su držali prezentaciju na fakultetu. Odgovarao sam na tehnička pitanja i stekli su sliku o meni kao ličnosti. Siguran sam da će mi ova saradnja veoma pomoći, jer ću u TX Services steći iskustvo i znanje koje je svakom početniku neophodno.

Srđan Lazić, student treće godine Računarskih nauka

Kao kompanija koja podržava akademski razvoj, saradnja sa Računarskim fakultetom predstavlja značajno iskustvo za našu kompaniju i primer kako bi privreda i obrazovne institucije trebalo aktivno da sarađuju. Počevši od inicijalnog sastanka sa rukovodstvom fakulteta i proaktivnog pristupa dekanke Bojane Dimić Surla, preko kompanijske prezentacije na fakultetu do samih intervjua sa studentima – sve to je uticalo da dalje učvrstimo jake temelje naše saradnje. Ne bismo da se služimo floskulama, ali odluka da odaberemo dvoje najboljih stipendista zaista nije bila jednostavna. Sam proces selekcije se ogledao u HR i tehničkom intervjuu koji su se dešavali istog dana u prostorijama TX Services kompanije. Cilj oba razgovora je bilo bolje upoznavanje sa studentima, njihovim ambicijama i profesionalnim planovima. Kolega Veljko Dimović, Engineer Manager JobCloud tima, bio je zadužen za tehnički deo, dok su Maja Novaković Škrgić i Nikola Vuleta, ispred HR tima, predstavili kompanijsku kulturu, vrednosti, kao i plan razvoja stipendista. Imajući u vidu činjenicu da je većini studenata ovo bio prvi profesionalni razgovor, trudili smo se da u prijatnoj atmosferi opustimo sam razgovor, ističući ujedno i jednu od osnovnih vrednosti naše komanije koja glasi “become our companion”. Na taj način uspeli smo da identifikujuemo najjače strane i kompetencije budućih stipendista. Kako je nekoliko kolega iz naše kompanije svoje akademsko zvanje steklo na Računarskom fakultetu, u praksi smo se uverili da Računarski fakultet na najbolji mogući način priprema studente za svet rada i iz tog razloga smo veoma motivisani da podržavamo mlade talente, istakli su predstavnici TX Services kompanije.

Saradnja koja je uspostavljena između RAF-a i kompanije TX Services je izuzetna prilika za studente i samo jedan od primera saradnje koju RAF uspostavlja sa privredom. Upoznati se sa realnim poslovnim okruženjem još tokom studija, imati mogućnost konsultacija i pomoći zaposlenih u velikim IT kompanijama, biti u toku sa trendovima u industriji je od izuzetnog značaja za student, a ovakve saradnje RAF-a to i omogućavaju. Računarski fakultet zahvaljuje kompaniji TX Services na sjajnoj saradnji i čestita stipendistima Milošu i Srđanu.

1 thought on “Kompanija TX Services dodelila stipendije u vidu školarine dvojici studenata RAF-a”

Comments are closed.