Компанија TX Services додељује стипендије студентима РАФ-а

Рачунарски факултет са поносом преноси сјајну вест којој ће се посебно обрадовати студенти треће године Рачунарских наука. РАФ је оставарио сарадњу са компанијом TX Services која ће стипендирати два студента која су ове школске године уписана на трећу годину студијског програма Рачунарске науке. Студенти, које након конкурса буде одабарала компанија TX Services, добиће стипендију која износи половину школарине за трећу годину и половину школарине за четврту годину студија. Стипендисте након завршетка четврте године студија очекује прилика за запослење од две године у TX Services где ће имати сјајну прилику да примене знања стечена на факултету и упознају се са реалним пословним окружењем.

Рачунарски факултет је веома захвалан компанији TX Services на иницијативи за стипендирање, а пре свега на томе што су препознали квалитет и потенцијал наших студената који одговарају стандардима њиховог пословања. Сарадња са привредом кроз стипендирање студената јесте важна сатисфакција Факултету која говори о високом квалитету образовања које он пружа. На основу тога, Факултет добија потврду о важности стицања практичног и примењивог факултетског знања које доноси сјајне резултате.

Компанија TX Services је огранак TX Group – највеће швајцарске медијске куће која послује скоро 130 година. У Београду има преко 200 запослених и наставља да расте у наредном периоду. Раде на развоју апликација кроз које на дневном нивоу пролази око 80% швајцарског интернет саобраћаја, а са портфолиом дневних и недељних новина, часописа и дигиталних платформи настоје да пруже својим корисницима корисне информације и олакшају оријентацију у данашњем свету. Динамичност, поверење, транспарентност и вишеструке могућности за развој – ово би био најкраћи опис њиховог радног окружења. Труде се да константно унапређују своје процесе и да креирају што бољу средину за даљи напредак, како тимски, тако и индивидуално. Они су интернационално окружење, сарађују са колегама из Цириха и Берлина и константно уче једни од других. На тај начин је и настало име њихове компаније – TX је скраћеница од Technology Exchange, интерне иницијативе за размену знања коју су покренуле њихове колеге. 

Студенти треће године студијског програма Рачунарске науке могу се пријавити онлајн на конкурс који ће бити отворен до четвртка, 10. марта 2022. године. Компанија ће вршити селекцију на основу података које студенти унесу приликом пријаве. Потребно је да доставе податке о просечној оцени током студија, коришћењу других стипендија, радном односу, изборним предметима које похађају и друге релевантне информације.

Представници TX Services компаније посетиће РАФ у уторак, 1. марта у 16 часова где ће свим студентима презентовати програм стипендирања, као и своју компанију. Студенти ће моћи представљање да прате из учионице или онлајн, а имаће и могућност да постављају питања. Студенти имају могућност да се упознају са TX Services путем њиховог LinkedIn профила, али и да се “прошетају“ по њиховом простору у виртуелној тури, док ће се са атмосфером и културом компаније најбоље упознати на њиховом Instagram налогу. 

1 thought on “Компанија TX Services додељује стипендије студентима РАФ-а”

Comments are closed.

6659-kompanija-xa-tx-services-xa-dodeljuje-stipendije-studentima-raf-a