Kompanija TX Services dodeljuje stipendije studentima RAF-a

Računarski fakultet sa ponosom prenosi sjajnu vest kojoj će se posebno obradovati studenti treće godine Računarskih nauka. RAF je ostavario saradnju sa kompanijom TX Services koja će stipendirati dva studenta koja su ove školske godine upisana na treću godinu studijskog programa Računarske nauke. Studenti, koje nakon konkursa bude odabarala kompanija TX Services, dobiće stipendiju koja iznosi polovinu školarine za treću godinu i polovinu školarine za četvrtu godinu studija. Stipendiste nakon završetka četvrte godine studija očekuje prilika za zaposlenje od dve godine u TX Services gde će imati sjajnu priliku da primene znanja stečena na fakultetu i upoznaju se sa realnim poslovnim okruženjem.

Računarski fakultet je veoma zahvalan kompaniji TX Services na inicijativi za stipendiranje, a pre svega na tome što su prepoznali kvalitet i potencijal naših studenata koji odgovaraju standardima njihovog poslovanja. Saradnja sa privredom kroz stipendiranje studenata jeste važna satisfakcija Fakultetu koja govori o visokom kvalitetu obrazovanja koje on pruža. Na osnovu toga, Fakultet dobija potvrdu o važnosti sticanja praktičnog i primenjivog fakultetskog znanja koje donosi sjajne rezultate.

Kompanija TX Services je ogranak TX Group – najveće švajcarske medijske kuće koja posluje skoro 130 godina. U Beogradu ima preko 200 zaposlenih i nastavlja da raste u narednom periodu. Rade na razvoju aplikacija kroz koje na dnevnom nivou prolazi oko 80% švajcarskog internet saobraćaja, a sa portfoliom dnevnih i nedeljnih novina, časopisa i digitalnih platformi nastoje da pruže svojim korisnicima korisne informacije i olakšaju orijentaciju u današnjem svetu. Dinamičnost, poverenje, transparentnost i višestruke mogućnosti za razvoj – ovo bi bio najkraći opis njihovog radnog okruženja. Trude se da konstantno unapređuju svoje procese i da kreiraju što bolju sredinu za dalji napredak, kako timski, tako i individualno. Oni su internacionalno okruženje, sarađuju sa kolegama iz Ciriha i Berlina i konstantno uče jedni od drugih. Na taj način je i nastalo ime njihove kompanije – TX je skraćenica od Technology Exchange, interne inicijative za razmenu znanja koju su pokrenule njihove kolege. 

Studenti treće godine studijskog programa Računarske nauke mogu se prijaviti onlajn na konkurs koji će biti otvoren do četvrtka, 10. marta 2022. godine. Kompanija će vršiti selekciju na osnovu podataka koje studenti unesu prilikom prijave. Potrebno je da dostave podatke o prosečnoj oceni tokom studija, korišćenju drugih stipendija, radnom odnosu, izbornim predmetima koje pohađaju i druge relevantne informacije.

Predstavnici TX Services kompanije posetiće RAF u utorak, 1. marta u 16 časova gde će svim studentima prezentovati program stipendiranja, kao i svoju kompaniju. Studenti će moći predstavljanje da prate iz učionice ili onlajn, a imaće i mogućnost da postavljaju pitanja. Studenti imaju mogućnost da se upoznaju sa TX Services putem njihovog LinkedIn profila, ali i da se “prošetaju“ po njihovom prostoru u virtuelnoj turi, dok će se sa atmosferom i kulturom kompanije najbolje upoznati na njihovom Instagram nalogu. 

1 thought on “Kompanija TX Services dodeljuje stipendije studentima RAF-a”

Comments are closed.

6659-kompanija-xa-tx-services-xa-dodeljuje-stipendije-studentima-raf-a