Радионица дизајна за средњошколце „Дизајн као вишемедијска уметност“ на РАФ-у

Катедра за мултимедијални дизајн Рачунарског факултета организује бесплатну радионицу дизајна под називом „Дизајн као вишемедијска уметност“ намењену ученицима трећег и четвртог разреда средње школе. Циљ радионице је да се кроз практичну и теоријску наставу ученици упознају са стандардима академских студија мултимедијалног дизајна. На радионици се издвајају теме из домена илустрације, анимације и дизајна. Врше се анализе и поређења релевантних примера, те критике и коректуре радова ученика. Ученици ће моћи да креирају илустрације, те да коришћењем софтвера за анимацију и аудио материјала креирају радове релевантне за упис студија дизајна. У употреби ће бити софтвери за обликовање графике, као и аудио продукцију. Радионицу води уметнички сарадник Катедре за мултимедијални дизајн Александар Котурановић, дипломирани дизајнер.

Радионица се одржава на Рачунарском факултету у студијима за дизајн на адреси Кнез Михаилова 10, 8. спрат. Радионица обухвата 10 часова и изводи се у суботу, 4. фебруара и недељу, 5. фебруара 2023. године од 10 до 15 часова.


Пријаву за похађање радионице послати најкасније до петка, 27. јануара 2023. године на мејл radionica[@]raf.rs. У пријави кандидати треба да доставе следеће податке: име, презиме, разред, назив школе коју похађају и контакт телефон или мејл.

За више информација посетите сајт катедре за Мултимедијални дизајн, као и њихов Инстаграм налог.