Radionica dizajna za srednjoškolce „Dizajn kao višemedijska umetnost“ na RAF-u

Katedra za multimedijalni dizajn Računarskog fakulteta organizuje besplatnu radionicu dizajna pod nazivom „Dizajn kao višemedijska umetnost“ namenjenu učenicima trećeg i četvrtog razreda srednje škole. Cilj radionice je da se kroz praktičnu i teorijsku nastavu učenici upoznaju sa standardima akademskih studija multimedijalnog dizajna. Na radionici se izdvajaju teme iz domena ilustracije, animacije i dizajna. Vrše se analize i poređenja relevantnih primera, te kritike i korekture radova učenika. Učenici će moći da kreiraju ilustracije, te da korišćenjem softvera za animaciju i audio materijala kreiraju radove relevantne za upis studija dizajna. U upotrebi će biti softveri za oblikovanje grafike, kao i audio produkciju. Radionicu vodi umetnički saradnik Katedre za multimedijalni dizajn Aleksandar Koturanović, diplomirani dizajner.

Radionica se održava na Računarskom fakultetu u studijima za dizajn na adresi Knez Mihailova 10, 8. sprat. Radionica obuhvata 10 časova i izvodi se u subotu, 4. februara i nedelju, 5. februara 2023. godine od 10 do 15 časova.


Prijavu za pohađanje radionice poslati najkasnije do petka, 27. januara 2023. godine na mejl radionica[@]raf.rs. U prijavi kandidati treba da dostave sledeće podatke: ime, prezime, razred, naziv škole koju pohađaju i kontakt telefon ili mejl.

Za više informacija posetite sajt katedre za Multimedijalni dizajn, kao i njihov Instagram nalog.