РАФ је део Огранизационог одбора такмичења Serbian Cybersecurity Challenge

Рачунарски факултет дао је подршку овогодишњем такмичењу Serbian Cybersecurity Challenge (SCC2022) кроз учешће свог представника др Петра Бојовића у Организаоционом одбору. Такмичење спроводи Фондација Мрежа за сајбер безбедност у оквиру пројекта Сајбер херој са циљем едукације у области безбедности на интернету. SCC2022 ће се одржати у сарадњи са Министарством унутрашњих послова (МУП), Министарством трговине, туризма и телекомуникација (МТТТ), Регулаторном агенцијом за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ), односно представницима високошколских институција и других партнера.

Задатак Организационог одбора јесте да обезбеди квалитетно спровођење националог такмичења SCC. Ово стручно тело чине представници Фондације Мрежа за сајбер безбедност, кључних државних ограна, факултета, школа и индустрије. РАФ је веома поносан што је препознат као институција која поседује вредност и квалитет у овој област и може допринети такмичењу.

Такмичење је намењено ученицима средњих школа и студентима. Подељено је на две фазе – квалификације и финале. Изазови, односно, задаци биће из следећих области: анализа мрежног саобраћаја, безбедност веб садржаја, хаковање криптографских система и реверзни инжењеринг. Квалификације се одржавају од 12. до 13. марта 2022. године на онлајн платформи и индивидуалног су карактера. Право учешћа имају сви активни студенти основних и мастер студија, односно ученици средњих школа у Републици Србији. Друга фаза, односно, тимско финале биће одржано у септембру 2022. године. Организациони одбор такмичења ће на основу резултата из квалификација формирати тимове за финале. Најбоље пласиране тимове очекују вредне награде. Организатори ће позвати најистакнутије учеснике такмичења у Национални тим који ће представљати Србију на европском такмичењу European Cyber Security Challenge (ECSC).

Пријаве за квалификације су доступне овде. Тренинг материјали и додатне информације о ранијим такмичењима су доступни на сајту Сајбер херој.

6658-raf-je-deo-ogranizacionog-odbora-takmicenja-xa-serbian-cybersecurity-challenge-xa