RAF je deo Ogranizacionog odbora takmičenja Serbian Cybersecurity Challenge

Računarski fakultet dao je podršku ovogodišnjem takmičenju Serbian Cybersecurity Challenge (SCC2022) kroz učešće svog predstavnika dr Petra Bojovića u Organizaocionom odboru. Takmičenje sprovodi Fondacija Mreža za sajber bezbednost u okviru projekta Sajber heroj sa ciljem edukacije u oblasti bezbednosti na internetu. SCC2022 će se održati u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP), Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija (MTTT), Regulatornom agencijom za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL), odnosno predstavnicima visokoškolskih institucija i drugih partnera.

Zadatak Organizacionog odbora jeste da obezbedi kvalitetno sprovođenje nacionalog takmičenja SCC. Ovo stručno telo čine predstavnici Fondacije Mreža za sajber bezbednost, ključnih državnih ograna, fakulteta, škola i industrije. RAF je veoma ponosan što je prepoznat kao institucija koja poseduje vrednost i kvalitet u ovoj oblast i može doprineti takmičenju.

Takmičenje je namenjeno učenicima srednjih škola i studentima. Podeljeno je na dve faze – kvalifikacije i finale. Izazovi, odnosno, zadaci biće iz sledećih oblasti: analiza mrežnog saobraćaja, bezbednost veb sadržaja, hakovanje kriptografskih sistema i reverzni inženjering. Kvalifikacije se održavaju od 12. do 13. marta 2022. godine na onlajn platformi i individualnog su karaktera. Pravo učešća imaju svi aktivni studenti osnovnih i master studija, odnosno učenici srednjih škola u Republici Srbiji. Druga faza, odnosno, timsko finale biće održano u septembru 2022. godine. Organizacioni odbor takmičenja će na osnovu rezultata iz kvalifikacija formirati timove za finale. Najbolje plasirane timove očekuju vredne nagrade. Organizatori će pozvati najistaknutije učesnike takmičenja u Nacionalni tim koji će predstavljati Srbiju na evropskom takmičenju European Cyber Security Challenge (ECSC).

Prijave za kvalifikacije su dostupne ovde. Trening materijali i dodatne informacije o ranijim takmičenjima su dostupni na sajtu Sajber heroj.

6658-raf-je-deo-ogranizacionog-odbora-takmicenja-xa-serbian-cybersecurity-challenge-xa