Стручно вођење кроз изложбу „Београд: разоткривање времеплова“ за студенте Мултимедијалног дизајна

Аутор изложбе др. ум. Душан Нађевић организује стручно вођење кроз изложбу за студенте студијског програма Мултимедијални дизајн Рачунарског факултета. Изложба је под називом „Београд: разоткривање времеплова“ и вођење ће се одржати у петак, 9. септембра у 18 часова у Галерији науке и технике САНУ.

На изложби је представљено четрнаест локација у језгру Београда које се кроз савремене фотографије транспонују у цртеже начињене по узору на фотографије тих истих локација током друге и треће деценије XX века. За ту сврху су употребљени цртежи Луке М. Младеновића, познатог цртача и графичара и једног од најзначајнијих хроничара међуратног Београда.

Употребом техника виртуелне и проширене реалности изабране локације „оживе” и обогаћене су додатним садржајем и занимљивостима о локацији. Оживљавање-трансформација од фотографије до цртежа се остварује употребом таблета, једноставним усмеравањем истих уређаја на експонат-маркер и QR код, уз могућност да и посетилац својим мобилним уређајем на исти начин доживи поменуту трансформацију.