Тим RAF Penguins заузео 26. место на светском финалу ICPC такмичења у Бангалдешу

Позната такмичарска екипа Рачунарског факултета RAF Penguins забележила је невероватан успех на светском финалу престижног ICPC такмичења заузевши 26. место у конкуренцији од 132 тима. Велико финале одржано је од 6. до 11. новембра у Даки. Овим успехом тим RAF Penguins, који чине студенти Рачунарског факултета Алекса МилисављевићПавле Мартиновић и Алекса Плавшић, уз тренера Душана Здравковића, готово је изједначио најбољи остварени резултат српских тимова до сада који су они сами поставили прошле године заузевши тада 24. место. Microsoft развојни центар Србија је подржао одлазак екипе RAF Penguins на светско финале ICPC такмичења.

На додатном такмичењу које је одржано на финалу под називом „ICPC Challenge Powered by Huawei“, где се решавао само један проблем оптимизационог типа, тим RAF Penguins је освојио другу награду заузевши седмо место.

Пласман на ово велико светско финале екипи RAF Penguins омогућила је златна медаља коју су освојили заузевши друго место на такмичењу ICPC које је одржано онлајн 23. маја прошле године. Тим RAF Penguins се тада нашао међу сто двадесет екипа, од којих су чак три са РАФ-а, из целе Југоисточне Европе и заузео је прво место на Балкану. Током пет сати такмичари су решавали тринаест захтевних задатака из алгоритама и структура података.

Photographer: Michael Roytek

Тим RAF Penguins је остварио низ изванредних успеха на информатичким такмичењима на европском и светском нивоу. На регионалном ICPC такмичењу за југоисточну Европу које је одржано у октобру 2019. године у Букурешту тим RAF Penguins освојио је треће место и пласман на светско финале ICPC. Финале ICPC такмичења је одржано у Москви октобра 2021. године на ком је тим РАФ-а освојио велику почасну награду заузевши 24. место у конкуренцији 117 тимова из целог света.

1 thought on “Тим RAF Penguins заузео 26. место на светском финалу ICPC такмичења у Бангалдешу”

Comments are closed.