Друга радионица „Дизајн као вишемедијска уметност“ за средњошколце

Рачунарски факултет има сјајне вести за средњошколце!

Услед великог интересовања одржаће се још једна радионица дизајна за средњошколце под називом „Дизајн као вишемедијска уметност“. Радионица обухвата 10 часова и одржаће се у суботу, 11. фебруара и недељу, 12. фебруара од 10 до 15 часова на Рачунарском факултету у студијима за дизајн на адреси Кнез Михаилова 10, 8. спрат. Пријаве за други циклус радионице дизајна трају до среде, 8. фебруара.

Бесплатну радионицу дизајна под називом „Дизајн као вишемедијска уметност“ намењену ученицима трећег и четвртог разреда средње школе организује Катедра за мултимедијални дизајн Рачунарског факултета. Циљ радионице је да се кроз практичну и теоријску наставу ученици упознају са стандардима академских студија мултимедијалног дизајна. На радионици се издвајају теме из домена илустрације, анимације и дизајна. Врше се анализе и поређења релевантних примера, те критике и коректуре радова ученика. Ученици ће моћи да креирају илустрације, те да коришћењем софтвера за анимацију и аудио материјала креирају радове релевантне за упис студија дизајна. У употреби ће бити софтвери за обликовање графике, као и аудио продукцију. Радионицу води уметнички сарадник Катедре за мултимедијални дизајн Александар Котурановић, дипломирани дизајнер.


Пријаву за похађање радионице послати најкасније до среде, 8. фебруара 2023. године на мејл radionica[@]raf.rs. У пријави кандидати треба да доставе следеће податке: име, презиме, разред, назив школе коју похађају и контакт телефон или мејл.

За више информација посетите сајт катедре за Мултимедијални дизајн, као и њихов Инстаграм налог.