Druga radionica „Dizajn kao višemedijska umetnost“ za srednjoškolce

Računarski fakultet ima sjajne vesti za srednjoškolce!

Usled velikog interesovanja održaće se još jedna radionica dizajna za srednjoškolce pod nazivom „Dizajn kao višemedijska umetnost“. Radionica obuhvata 10 časova i održaće se u subotu, 11. februara i nedelju, 12. februara od 10 do 15 časova na Računarskom fakultetu u studijima za dizajn na adresi Knez Mihailova 10, 8. sprat. Prijave za drugi ciklus radionice dizajna traju do srede, 8. februara.

Besplatnu radionicu dizajna pod nazivom „Dizajn kao višemedijska umetnost“ namenjenu učenicima trećeg i četvrtog razreda srednje škole organizuje Katedra za multimedijalni dizajn Računarskog fakulteta. Cilj radionice je da se kroz praktičnu i teorijsku nastavu učenici upoznaju sa standardima akademskih studija multimedijalnog dizajna. Na radionici se izdvajaju teme iz domena ilustracije, animacije i dizajna. Vrše se analize i poređenja relevantnih primera, te kritike i korekture radova učenika. Učenici će moći da kreiraju ilustracije, te da korišćenjem softvera za animaciju i audio materijala kreiraju radove relevantne za upis studija dizajna. U upotrebi će biti softveri za oblikovanje grafike, kao i audio produkciju. Radionicu vodi umetnički saradnik Katedre za multimedijalni dizajn Aleksandar Koturanović, diplomirani dizajner.


Prijavu za pohađanje radionice poslati najkasnije do srede, 8. februara 2023. godine na mejl radionica[@]raf.rs. U prijavi kandidati treba da dostave sledeće podatke: ime, prezime, razred, naziv škole koju pohađaju i kontakt telefon ili mejl.

Za više informacija posetite sajt katedre za Multimedijalni dizajn, kao i njihov Instagram nalog.