Електријада 2023: РАФ први из Алгоритама и структура података и други у шаху

Међународни сусрет студената електротехнике Електријада 2023 одржан је од 20. до 24. маја, а место сусрета најбољих студената ове године био је Охрид. На овом такмичењу Рачунарски факултет учествовао је шесту годину заредом и имао представнике у научним областима и спорту.

У научним областима наши студенти такмичили су се у дисциплинама Алгоритми и структуре података, Информатика, Објектно оријентисано програмирање, Математика 1 и Физика, а у спортским активностима имали су представнике у шаху, одбојци, кошарци и фудбалу.

И ове године можемо се похвалити изузетним резултатима наших студената – екипно прво место и индивидуално прво и друго место у научној дисциплини Алгоритми и структуре података, као и екипно друго место у шаху.

За разлику од претходне две године када је дисциплина Алгоритми и структуре података имала ревијални карактер, ове године по први пут уведена је у главни такмичарски програм.  

У поменутој дисциплини  Екипа РАФ 1 коју су чинили Иван Јевтић, Виктор Лучић и Михаило Трајковић освојила је прво место. У Алгоритмима такмичила се и екипа РАФ 2 коју су чинили студенти Немања Радовановић, Сава Ивковић и Владан Цвјетковић.  У појединачној конкуренцији из Алгоритама најбољи је био студент РАФ-а Иван Јевтић, те је званично и заузео прво место, док је Виктор Лучић заузео друго место. Факултети који су се у овој дисциплини такмичили поред РАФ-а су и Електротехнички факултет у Београду, Електронски факултет у Нишу, Факултет техничких наука у Новом Саду и Електротехнички факултет у Бања Луци. 

РЕЗУЛТАТ

Екипа РАФ-а коју су чинили студенти Нада Трајковић, Ана Шакотић, Михаило Трајковић и Димитрије Анџић забележила је запажен резултат заузевши друго место у дисциплини шах, са освојене три победе од максимално четири.

Подсетимо, Рачунарски факултет је једини приватни факултет који се на Електријади такмичио у научним областима заједно са Електротехничким факултетом у Београду, Електротехничким факултетом у Бања Луци, Факултетом техничких наука у Новом Саду и Електронским факултетом у Нишу.

ФОТОГРАФИЈЕ