Elektrijada 2023: RAF prvi iz Algoritama i struktura podataka i drugi u šahu

Međunarodni susret studenata elektrotehnike Elektrijada 2023 održan je od 20. do 24. maja, a mesto susreta najboljih studenata ove godine bio je Ohrid. Na ovom takmičenju Računarski fakultet učestvovao je šestu godinu zaredom i imao predstavnike u naučnim oblastima i sportu.

U naučnim oblastima naši studenti takmičili su se u disciplinama Algoritmi i strukture podataka, Informatika, Objektno orijentisano programiranje, Matematika 1 i Fizika, a u sportskim aktivnostima imali su predstavnike u šahu, odbojci, košarci i fudbalu.

I ove godine možemo se pohvaliti izuzetnim rezultatima naših studenata – ekipno prvo mesto iindividualno prvo i drugo mesto u naučnoj disciplini Algoritmi i strukture podataka, kao i ekipno drugo mesto u šahu.

Za razliku od prethodne dve godine kada je disciplina Algoritmi i strukture podataka imala revijalni karakter, ove godine po prvi put uvedena je u glavni takmičarski program.  

U pomenutoj disciplini  Ekipa RAF 1 koju su činili Ivan Jevtić, Viktor Lučić i Mihailo Trajković osvojila je prvo mesto. U Algoritmima takmičila se i ekipa RAF 2 koju su činili studenti Nemanja Radovanović, Sava Ivković i Vladan Cvjetković.  U pojedinačnoj konkurenciji iz Algoritama najbolji je bio student RAF-a Ivan Jevtić, te je zvanično i zauzeo prvo mesto, dok je Viktor Lučić zauzeo drugo mesto. Fakulteti koji su se u ovoj disciplini takmičili pored RAF-a su i Elektrotehnički fakultet u Beogradu, Elektronski fakultet u Nišu, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i Elektrotehnički fakultet u Banja Luci. 

REZULTAT

Ekipa RAF-a koju su činili studenti Nada Trajković, Ana Šakotić,Mihailo Trajković i Dimitrije Andžić zabeležila je zapažen rezultat zauzevši drugo mesto u disciplini šah, sa osvojene tri pobede od maksimalno četiri.

Podsetimo, Računarski fakultet je jedini privatni fakultet koji se na Elektrijadi takmičio u naučnim oblastima zajedno sa Elektrotehničkim fakultetom u Beogradu, Elektrotehničkim fakultetom u Banja Luci, Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu i Elektronskim fakultetom u Nišu.

FOTOGRAFIJE