Студент Павле Оташевић одбранио је дипломски рад на тему „Израда frontend апликације уз помоћ gulp.js-а“

Студент Рачунарског факултета Павле Оташевић је у среду, 25. јануара 2023. године одбранио дипломски рад на тему Израда frontend апликације уз помоћ gulp.js-а пред комисијом коју су чинили ментор др Снежана Поповић и члан др Милош Милосављевић.

У апстракту свог рада Павле је истакао следеће:


Рад описује Frontend e-commerce сајт за продају спортске одеће. Сајт је модеран и једноставан како би омогућио лако претраживање странице свим нашим корисницима независно од њиховог нивоа сналажења са технологијом.


Пројекат је рађен у HTML-у, CSS-у (уз коришћење Bootstrap-а), Javaskrpitu и Gulp.js-у. Апликација је првобитно намењена за коришћење на десктоп рачунарима и лаптоповима, али уз помоћ Bootstrap-а, сајт је у потпуности реактиван и може се посматрати на свим уређајима, па тако и мобилним телефонима и таблетима.



У овом раду је описан frontend e-commerce сајт за продају спортске опреме. Кориштене су HTML, CSS и Javaskript технологије. Сајт је у потпуности „responsive“ и може се посматрати на свим уређајима. Такође је и кориштен Bootstrap како би нам лакше омогућио реактивност самог сајта и његовог садржаја.

Ради лакше израде пројекта кориштен је Gulp.js. Он нам је скратио репетицију у самом пројекту и самим тим убрзао изградњу истог. – закључио је Павле.

Фотографије са одбране доступне су у галерији.