Student Pavle Otašević odbranio je diplomski rad na temu „Izrada frontend aplikacije uz pomoć gulp.js-a“

Student Računarskog fakulteta Pavle Otašević je u sredu, 25. januara 2023. godine odbranio diplomski rad na temu Izrada frontend aplikacije uz pomoć gulp.js-a pred komisijom koju su činili mentor dr Snežana Popović i član dr Miloš Milosavljević.

U apstraktu svog rada Pavle je istakao sledeće:


Rad opisuje Frontend e-commerce sajt za prodaju sportske odeće. Sajt je moderan i jednostavan kako bi omogućio lako pretraživanje stranice svim našim korisnicima nezavisno od njihovog nivoa snalaženja sa tehnologijom.


Projekat je rađen u HTML-u, CSS-u (uz korišćenje Bootstrap-a), Javaskrpitu i Gulp.js-u. Aplikacija je prvobitno namenjena za korišćenje na desktop računarima i laptopovima, ali uz pomoć Bootstrap-a, sajt je u potpunosti reaktivan i može se posmatrati na svim uređajima, pa tako i mobilnim telefonima i tabletima.



U ovom radu je opisan frontend e-commerce sajt za prodaju sportske opreme. Korištene su HTML, CSS i Javaskript tehnologije. Sajt je u potpunosti „responsive“ i može se posmatrati na svim uređajima. Takođe je i korišten Bootstrapkako bi nam lakše omogućio reaktivnost samog sajta i njegovog sadržaja.

Radi lakše izrade projekta korišten je Gulp.js. On nam je skratio repeticiju u samom projektu i samim tim ubrzao izgradnju istog. – zaključio je Pavle.

Fotografije sa odbrane dostupne su u galeriji.