Студент РАФ-а Огњен Винчић освојио друго место на The Great Hacka хакатону

Студент четврте године Рачунарског факултета Огњен Винчић освојио је друго место на The Great Hacka хакатону у организацији АСЕФ-а (Асоцијација Студената Електротехничког Факултета), а одржан је у Tech Talk Hub-u. Област хакатона је била Machine Learning, где се очекивало и техничко бизнис решење у оквиру саме теме хакатона. The Great Hacka хакатону је учествовало 12 тимова студената где је сваки тим имао од 3 до 5 чланова, док је Огњен једини наступао сам под називом „G++“.

Задатак самог хакатона је да направимо предикциони machine learning модел за количину полена амброзије у ваздуху за наредне дане на основу историјских података. Поред прављења модела, задатак је био и да се осмисле бизнис план и решење на основу тог модела, а након тога да се све то презентује. Пошто су сви machine learning модели били релативно близу по резултатима и разликовали се у нијансама, било је доста тимова који су имали боље крајне резултат од мене на првом делу. Мада, на крају сам се извукао на другом делу где сам убедљиво имао најбољу презентацију, као и бизнис решење. Организаија хакатона је била супер, сам задатак је био занимљив и добро осмишљен, као и сама атмосфера такмичења која је била врло пријатна. Веома сам задовољан хакатоном и сматрам да је један од најбољих на којима сам учествовао, истакао је студент Огњен Винчић.

На The Great Hacka хакатону је учествовао још један тим студената Рачунарског факултета под називом „Kluzo“ који је заузео четврто место. Тим су чинили Јефимија Најдић, Вања Ковинић, Михајло Маџаревић, Вид Николић и Лука Лазаревић.

1 thought on “Студент РАФ-а Огњен Винчић освојио друго место на The Great Hacka хакатону”

Comments are closed.