Student RAF-a Ognjen Vinčić osvojio drugo mesto na The Great Hacka hakatonu

Student četvrte godine Računarskog fakulteta Ognjen Vinčić osvojio je drugo mesto na The Great Hacka hakatonu u organizaciji ASEF-a (Asocijacija Studenata Elektrotehničkog Fakulteta), a održan je u Tech Talk Hub-u. Oblast hakatona je bila Machine Learning, gde se očekivalo i tehničko biznis rešenje u okviru same teme hakatona. The Great Hacka hakatonu je učestvovalo 12 timova studenata gde je svaki tim imao od 3 do 5 članova, dok je Ognjen jedini nastupao sam pod nazivom „G++“.

Zadatak samog hakatona je da napravimo predikcioni machine learning model za količinu polena ambrozije u vazduhu za naredne dane na osnovu istorijskih podataka. Pored pravljenja modela, zadatak je bio i da se osmisle biznis plan i rešenje na osnovu tog modela, a nakon toga da se sve to prezentuje. Pošto su svi machine learning modeli bili relativno blizu po rezultatima i razlikovali se u nijansama, bilo je dosta timova koji su imali bolje krajne rezultat od mene na prvom delu. Mada, na kraju sam se izvukao na drugom delu gde sam ubedljivo imao najbolju prezentaciju, kao i biznis rešenje. Organizaija hakatona je bila super, sam zadatak je bio zanimljiv i dobro osmišljen, kao i sama atmosfera takmičenja koja je bila vrlo prijatna. Veoma sam zadovoljan hakatonom i smatram da je jedan od najboljih na kojima sam učestvovao, istakao je student Ognjen Vinčić.

Na The Great Hacka hakatonu je učestvovao još jedan tim studenata Računarskog fakulteta pod nazivom „Kluzo“ koji je zauzeo četvrto mesto. Tim su činili Jefimija Najdić, Vanja Kovinić, Mihajlo Madžarević, Vid Nikolić i Luka Lazarević.

1 thought on “Student RAF-a Ognjen Vinčić osvojio drugo mesto na The Great Hacka hakatonu”

Comments are closed.