Тимови РАФ-а освојили друго и треће место на ФОН Хакатону

Тимови студената Рачунарског факултета освојили су друго и треће место на недавно одржаном ФОН Хакатону. Тим МАГ, који чине Никола Пауновић, Милош Максимовић, Драгослав Милутиновић и Вања Матовић, заузео је друго место, док је тиму RAF Orcas, који чине Алекса Милић, Филип Обрадовић, Павле Секешан и Огњен Нешковић, припало треће место.

На такмичењу је било 55 пријављених тимова, а у финалу се такмичило десет. Пред такмичарима је била тема wellbeing за друштво или човека. Другопласирани тим МАГ је направио мобилну апликацију.


Како данас компаније на годишњем нивоу потроше милионе у виду тестирања модела вештачке интелигенције кроз неке једноставне задатке, дошли смо на идеју да направимо мобилну апликацију где би фирме задавале једноставне задатке у виду питања да ли је на слици семафор, исправљање граматичких грешака и слично. Дакле, задатке које може да реши сваки корисник. Компанија би плаћала њима одређени износ да одраде те задатке у току дана за шта им треба само десетак минута, а преостали новац који би потрошили на сатнице програмера да раде баналне ствари би донирали у хуманитарне сврхе. То може бити било која количина новца. Шта тиме постижемо? Новац иде разним хуманитарним организацијама, фирма ради на свом бренд идентитету, смањује порез на годишњем нивоу, корисник зарађује лак и брз новац, а притом осећа личну сатисфакцију тиме што је допринео побољшању света јер је његових 10 минута дневно помогло некој хуманитарној организацији. Такође, смо имали и админ панел за фирме да могу да испрате статистику задатака, потрешеног и донираног новца до сада, појаснио је идеју и апликацију свог тима МАГ Никола Пауновић.

Чланови трећепласираног тима тима RAF Orcas направили су платформу за размену знања, односно, учења.

Организација је била супер, задовољни смо како је све прошло, истакао је члан тима RAF Orcas Алекса Милић.