Gostujuće predavanje bivšeg studenta RAF-a Andreja Gašića „Funkcionalno programiranje u praksi“

Bivši student Računarskog fakulteta Andrej Gašić održao je gostujuće predavanje na predmetu Funkcionalno programiranje u utorak, 28. maja na Računarskom fakultetu i onlajn. Andrej je na predavanju pokazao kako u praksi svakodnevno koristi funkcionalno programiranje.

Studenti su imali priliku da se upoznaju sa ovom interesentnom paradigmom programiranja koja je podržana u većini savremenih programskih jezika i koja omogućava pisanje konciznog i elegantnog koda sa manje bagova. Na predavanju je bila predstavljena upotreba LINQ upita,  LanguageExt biblioteke i Func i Lazy tipova za pribavljanje i filtriranje podataka za veštačku inteligenciju i konverziju valuta.

Andrej Gašić je diplomirao na Računarskom fakultetu 2022. godine. Odbranio je master rad na Računarskom fakultetu 2024. godine. Zaposlen je u firmi TTeleTrader od 2023. godine. Razvija i unapređuje veb aplikacije za sakupljanje i prikazivanje finansijskih podataka, uglavnom sa bekend strane. Integriše i sisteme veštačke inteligencije u već postojeća rešenja za analizu finansijskih podataka.