Одржано гостујуће предавање Banca Intesa на РАФ-у

Представници Banca Intesa одржали су гостујуће предавање и представљање стручне праксе у уторак, 27. фебруара на Рачунарском факултету и онлајн. Велики број окупљених студената присуствовао је предавању под називом „Трансформација банкарства и нове каријерне могућности“ где су имали прилику да чују о променама банкарства кроз личне приче о професионалном развоју запослених у Banca Intesa. Било је речи о томе како је банка изгледала некада, а како сада, шта су кључне промене, какви су ефекти промена на клијенте, а какви на запослене.

Други део предавања био је посвећен представљању стручне праксе коју организује Banca Intesa под називом „BIB Future Gen“.

Програм траје 4 месеца и захтева ангажовање 4 сата дневно. До сада је 7 генерација успешно завршило овај програм, а око 85% учесника се запослило у Banca Intesa. Програм обухвата око 15 отворених позиција, од продајних, преко аналитичких, до чисто IT-јевских. Током 4 месеца праксе, сваки учесник се, уз додељеног ментора, обучава за одређену позицију, на коју ће бити распоређен на бази резултата из селекционог процеса и изражених преференција. За учеснике програма организоване су радионице којима се јачају њихове soft вештине и знања из области банкарства. Програм подразумева и ротације које ће учесницима обезбедити увид у шири контекст организације. Стручна пракса је плаћена. Ове године програм стартује средином априла, а конкурс је отворен од 26. фебруара.

Душан Бранковић, студент Рачунарског факултета, поделио је са колегама своје искуство са недавно завршеног програма „BIB Future Gen“ који му је омогућио запослење у Banca Intesa.