Održano gostujuće predavanje Banca Intesa na RAF-u

Predstavnici Banca Intesa održali su gostujuće predavanje i predstavljanje stručne prakse u utorak, 27. februara na Računarskom fakultetu i onlajn. Veliki broj okupljenih studenata prisustvovao je predavanju pod nazivom „Transformacija bankarstva i nove karijerne mogućnosti“ gde su imali priliku da čuju o promenama bankarstva kroz lične priče o profesionalnom razvoju zaposlenih u Banca Intesa. Bilo je reči o tome kako je banka izgledala nekada, a kako sada, šta su ključne promene, kakvi su efekti promena na klijente, a kakvi na zaposlene.

Drugi deo predavanja bio je posvećen predstavljanju stručne prakse koju organizuje Banca Intesa pod nazivom „BIB Future Gen“.

Program traje 4 meseca i zahteva angažovanje 4 sata dnevno. Do sada je 7 generacija uspešno završilo ovaj program, a oko 85% učesnika se zaposlilo u Banca Intesa. Program obuhvata oko 15 otvorenih pozicija, od prodajnih, preko analitičkih, do čisto IT-jevskih. Tokom 4 meseca prakse, svaki učesnik se, uz dodeljenog mentora, obučava za određenu poziciju, na koju će biti raspoređen na bazi rezultata iz selekcionog procesa i izraženih preferencija. Za učesnike programa organizovane su radionice kojima se jačaju njihove soft veštine i znanja iz oblasti bankarstva. Program podrazumeva i rotacije koje će učesnicima obezbediti uvid u širi kontekst organizacije. Stručna praksa je plaćena. Ove godine program startuje sredinom aprila, a konkurs je otvoren od 26. februara.

Dušan Branković, student Računarskog fakulteta, podelio je sa kolegama svoje iskustvo sa nedavno završenog programa „BIB Future Gen“ koji mu je omogućio zaposlenje u Banca Intesa.