Студенткиња Нађа Рајковић одбранила је дипломски рад на тему „Израда веб апликације за управљање тасковима коришћењем ReactJS и NestJS технологија“

Студенткиња Рачунарског факултета Нађа Рајковић је у четвртак, 19. октобра 2023. године одбранила дипломски рад на тему Израда веб апликације за управљање тасковима коришћењем ReactJS и NestJS технологија пред комисијом коју су чинили ментор др Снежана Поповић и члан др Немања Радосављевић.

У уводу свог рада Нађа је истакла следеће:

У савременом друштву, појединци и организације се суочавају са све већом комплексношћу живота, како приватног, тако и професионалног. У конкурентном окружењу, од кључне је важности посветити време и ресурсе организацији радних задатака, како би се смањио стрес и преоптерећеност, а повећали фокус и продуктивност.

Заступљеност уређаја у нашој непосредној близини, па тако и стално провођење времена испред истих, и спонтани прелазак друштва искључиво на дигиталне алате за комуникацију изискују решења за разне проблеме, као и да та решења буду прилагодљива различитим уређајима и резолуцијама екрана.


Из ове Kanban апликације за управљање задацима можемо извести неколико кључних закључака:

Ефикасно управљање задацима: Апликација пружа ефикасан начин за организацију и праћење задатка, чиме корисницима помаже да буду продуктивнији и организованији.

Корисничко искуство: MinimalUI kit доприноси атрактивном и интуитивном дизајну корисничког интерфејса, чинећи апликацију привлачном и једноставном за коришћење.

Stack технологија: Коришћење ReactJS, NestJS и MongoDB омогућава скалабилност и унапређене перформансе апликације, чинећи је погодном за широк спектар корисника. – закључила је Нађа.