Studijski programi

VAŽNA OBAVEŠTENJA

RAF i Nordeus otvorili učionicu za razvoj video igara

Računarski fakultet i kompanija Nordeus otvorili su učionicu za razvoj video igara pod nazivom RAF Game Dev Club. U cilju podrške obrazovanju, poseban prostor i oprema koju je Nordeus donirao omogućiće studentima RAF-a da na praktičan način primene znanje i veštine naučene u sklopu nastave i razvijaju svoja interesovanja i talente u okviru jedne od najbrže rastućih industrija na svetu. Učionicu su otvorili direktor inženjeringa u Nordeusu i bivši student RAF-a Miloš Milošević i prof. dr Bojana Dimić Surla, dekanka Računarskog fakulteta.

Ideja otvaranja RAF Game Dev Cluba je da se studenti zainteresovani za razvoj igara ohrabre da naprave prve karijerne korake u industriji video igara i da im upravo rad u ovom prostoru pruži podršku u daljem razvoju tehničkih veština. Razvoj video igara predstavlja multidisciplinaran proces koji omogućava mladima da, osim znanja glavnih disciplina u gejmingu, steknu brojne druge veštine i znanja, kao što su kreativno razmišljanje, rešavanje problema kao i negovanje timskog rada, ali i ostalih.

Kroz RAF Game Dev Club je do sada prošlo više od 100 studenata, aktivnih je trenutno oko 30, dok se u narednom periodu očekuje da će 50 studenata imati prilike da učestvuje u nastavnim i vannastavnim aktivnostima koje su povezane sa sekcijom. Kompanija Nordeus donirala je deset računara i deset monitora, kao i svu prateću opremu. Najsavremenija oprema za rad biće od značaja, ne samo studentima koji se bave razvojem igara, već će biti na raspolaganju za ostale vrste praktičnog rada svim studentima Računarskog fakulteta.

Istaknuto