Studijski programi

VAŽNA OBAVEŠTENJA

Tim RAF-a GII Klub zauzeo 15. mesto na finalu prestižnog svetskog takmičenja ICPC

Tim Računarskog fakulteta GII Klub postigao je fenomenalan rezultat na finalu prestižnog svetskog takmičenja ICPC zauzevši 15. mesto u konkurenciji 124 tima iz celog sveta. Članovi čuvenog tima RAF Penguins Aleksa Milisavljević i Pavle Martinović u novoj ekipi zajedno sa Mladenom Puzićem nastavljaju da briljiraju na svetskim informatičkim takmičenjima, ovoga puta najboljim rezultatom za Srbiju do sada.

Finale takmičenja ICPC održano je od 14. do 19. aprila u Luksoru u Egiptu. Tabelu sa razultatima možete pogledati ovde.

Softversko inženjerstvo – novi studijski program na RAF-u

Računarski fakultet akreditovao je novi, 14. po redu, studijski program pod nazivom Softversko inženjerstvo (osnovne akademske studije). Studijski program Softversko inženjerstvo traje četiri godine i nosi 240 ESPB, a diplomirani studenti stiču zvanje Diplomirani inženjer softvera. Upis prvih studenata na program Softversko inženjerstvo biće u školskoj 2024/2025. godini.

Više o studijskom programu Softversko inženjerstvo možete pogledati ovde.

RAF i Nordeus otvorili učionicu za razvoj video igara

Računarski fakultet i kompanija Nordeus otvorili su učionicu za razvoj video igara pod nazivom RAF Game Dev Club. U cilju podrške obrazovanju, poseban prostor i oprema koju je Nordeus donirao omogućiće studentima RAF-a da na praktičan način primene znanje i veštine naučene u sklopu nastave i razvijaju svoja interesovanja i talente u okviru jedne od najbrže rastućih industrija na svetu. Učionicu su otvorili direktor inženjeringa u Nordeusu i bivši student RAF-a Miloš Milošević i prof. dr Bojana Dimić Surla, dekanka Računarskog fakulteta.

Ideja otvaranja RAF Game Dev Cluba je da se studenti zainteresovani za razvoj igara ohrabre da naprave prve karijerne korake u industriji video igara i da im upravo rad u ovom prostoru pruži podršku u daljem razvoju tehničkih veština. Razvoj video igara predstavlja multidisciplinaran proces koji omogućava mladima da, osim znanja glavnih disciplina u gejmingu, steknu brojne druge veštine i znanja, kao što su kreativno razmišljanje, rešavanje problema kao i negovanje timskog rada, ali i ostalih.

Kroz RAF Game Dev Club je do sada prošlo više od 100 studenata, aktivnih je trenutno oko 30, dok se u narednom periodu očekuje da će 50 studenata imati prilike da učestvuje u nastavnim i vannastavnim aktivnostima koje su povezane sa sekcijom. Kompanija Nordeus donirala je deset računara i deset monitora, kao i svu prateću opremu. Najsavremenija oprema za rad biće od značaja, ne samo studentima koji se bave razvojem igara, već će biti na raspolaganju za ostale vrste praktičnog rada svim studentima Računarskog fakulteta.

Istaknuto