Студијски програми

ВАЖНА ОБАВЕШТЕЊА

РАФ и Nordeus отворили учионицу за развој видео игара

Рачунарски факултет и компанија Nordeus отворили су учионицу за развој видео игара под називом RAF Game Dev Club. У циљу подршке образовању, посебан простор и опрема коју је Nordeus донирао омогућиће студентима РАФ-а да на практичан начин примене знање и вештине научене у склопу наставе и развијају своја интересовања и таленте у оквиру једне од најбрже растућих индустрија на свету. Учионицу су отворили директор инжењеринга у Nordeusu и бивши студент РАФ-а Милош Милошевић и проф. др Бојана Димић Сурла, деканка Рачунарског факултета.

Идеја отварања RAF Game Dev Clubа је да се студенти заинтересовани за развој игара охрабре да направе прве каријерне кораке у индустрији видео игара и да им управо рад у овом простору пружи подршку у даљем развоју техничких вештина. Развој видео игара представља мултидисциплинаран процес који омогућава младима да, осим знања главних дисциплина у гејмингу, стекну бројне друге вештине и знања, као што су креативно размишљање, решавање проблема као и неговање тимског рада, али и осталих.

Кроз RAF Game Dev Club је до сада прошло више од 100 студената, активних је тренутно око 30, док се у наредном периоду очекује да ће 50 студената имати прилике да учествује у наставним и ваннаставним активностима које су повезане са секцијом. Компанија Nordeus донирала је десет рачунара и десет монитора, као и сву пратећу опрему. Најсавременија опрема за рад биће од значаја, не само студентима који се баве развојем игара, већ ће бити на располагању за остале врсте практичног рада свим студентима Рачунарског факултета.

Истакнуто