Студенткиња Маша Масловарић одбранила је дипломски рад на тему „Поређење WordPress и Joomla админ панела као CMS платформи за израду online shop-а“

Студенткиња Рачунарског факултета Маша Масловарић је у четвртак, 16. новембра 2023. године одбранила дипломски рад на тему Поређење WordPress и Joomla админ панела као CMS платформи за израду online shop-а пред комисијом коју су чинили ментор др Немања Радосављевић и члан др Снежана Поповић.

У уводу свог рада Маша је истакла следеће:

У данашње време, када је технологија узнапредовала а интернет постао главно средство оглашавања, свако има могућност да закупи свој домен и има свој део интернета само за себе. Једино што је потребно јесте добра идеја, воља за успехом и мало информисаности и учења о томе како створити своје место под вебом.

Свако, без обзира на свој ниво техничке експертизе, има приступ креирању и управљању властитим онлине присуством. Ово је омогућено захваљујући бесплатним и приступачним алатима који олакшавају израду и одржавање веб сајтова.


Избор између Joomla-е и WordPress-а је често питање специфичних потреба пројекта. Оба система омогућавају креирање функционалних и привлачних веб страница, па је најбоље размотрити који од њих одговара конкретним захтевима пре него што се одлучимо за један од њих. – закључила је Маша.

Фотографије са одбране доступне су у галерији.