Студенткиња Сара Драгојловић одбранила је дипломски рад на тему „Имплементација информационих система за мала и средња предузећа коришћењем технологија Бизнис Централ и Пауер БиАј“

Студенткиња Рачунарског факултета Сара Драгојловић је у понедељак, 9. септембра 2024. године одбранила дипломски рад на тему „Имплементација информационих система за мала и средња предузећа коришћењем технологија Бизнис Централ и Пауер БиАј“ пред комисијом коју су чинили ментор др Душан Вујошевић и члан др Милош Раденковић.

У апстракту свог рада Сара је истакла следеће:

Тема овог рада је имплементација информационих система за мала и средња предузећа коришћењем технологија Business Central и Power BI, са посебним фокусом на њихове специфичне потребе и изазове. Кроз овај рад ће бити анализирани основни концепти и функционалности ових алата, као и предности које доносе у пословном окружењу малих и средњих предузећа. Такође, биће приказан процес имплементације, укључујући планирање, интеграцију и прилагођавање ових алата специфичним захтевима предузећа.

Закључно, интеграција Business Central-а и Power BI-а у пословање малих и средњих предузећа пружа солидну основу за даљи развој и унапређење пословних активности. Овај дипломски рад показује да правилно планирање и реализација имплементације ових алата може значајно допринети унапређењу пословних процеса и остваривању стратешких циљева предузећа. Кроз коришћење ових технологија, предузећа могу осигурати дугорочни успех и одрживост у динамичном тржишном окружењу. – закључила је Сара.

Фотографије са одбране доступне су у галерији.