Програмски језик C – Решења задатака

5674-programski-jezik-c-resenja-zadataka

Ово је КЊИГА СА РЕШЕЊИМА. Она садржи решења за све вежбе у књизи Програмски језик C, друго издање, чији су аутори Brian W. Kemighan и Dennis M. Ritchie. Пажљиво проучавање књиге Програмски језик C: Решења задатака, друго издање, заједно са књигом Програмски језик C, друго издање, помоћи ће вам да разумете програмски језик C и научиће вас добром C програмирању.

Користите књигу Програмски језик C, друго издање, да научите C, урадите пратеће вежбе, а затим проучите решења која се налазе у овој књизи. Решења смо писали користећи препознатљиве конструкције језика, компатибилне са терминологијом књиге Програмски језик C, друго издање. Темпо рада у ове две књиге је у потпуности усаглашен. Касније, када више научите о језику C, можда ћете моћи да нађете боља решења.

Наша решења су пропраћена објашњењима. Претпостављамо да сте прочитали материјал из књиге Програмски језик C, друго издање, и вежбу о којој се ради. Покушали смо да не понављамо садржај претходне књиге, већ да опишемо најважније елементе сваког решења.

Програмски језик не можете научити само читањем конструкција језика. То захтева и програмирање – писање сопствених програма и проучавање оних које су други написали. Да бисте разумели логички ток наших програма, користили смо добре одлике језика, делили код у више модула, у великој мери користили библиотечке функције и одговарајуће форма-тирали изглед самог кода.

Ново издање популаме књиге чији су аутори Kemighan и Ritchie нуди исти изванредан квалитет излагања који је прво издање књиге учинило непревазиђеним моделом за све књиге о рачунарском програмирању. Аутори описују одлике језика C које су му додате од појаве првог издања: додељивање структура, набројиве типове, тип воид и строжију проверу типова. Поред тога, аутори су побољшали опис важних одлика језика, као што су показивачи, које представљају срж C програмирања. Они су прерадили оригиналне примере, а и додали нове у неколико поглавља. Додат је и нови материјал о организовању програма у више извомих датотека, као и о листама аргумената променљиве дужине.